De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Duet Display maakt van je Android-telefoon een tweede computerscherm

Michel van 't Klaphek
3 oktober 2019, 15:09
1 min leestijd
Duet Display maakt van je Android-telefoon een tweede computerscherm

Duet Display transformeert je oude Android-tablet of -telefoon in een tweede scherm voor je computer. Zo kun je makkelijker multitasken en heb je op een eenvoudige manier meer schermruimte. De app is vanaf nu verkrijgbaar voor Android.

Lees verder na de advertentie.

Duet Display nu verkrijgbaar voor Android

Heb je nog een oude Android-telefoon of -tablet liggen? Met de nieuwe app Duet Display kun je deze als tweede scherm voor je computer gebruiken. De applicatie is al langer beschikbaar voor iOS en is nu ook in de Play Store verkrijgbaar. Je kunt tijdelijk profiteren van een introductiekorting.

Duet Display werkt heel simpel. Je koppelt het Android-toestel draadloos aan je computer of via usb-c, waarna je een tweede scherm tot je beschikking hebt. De app werkt vanaf Android 7.1 (Nougat) en je computer moet minstens Windows 10 draaien. Ook wanneer je een Chromebook hebt, kun je een Android-telefoon als tweede computerscherm gebruiken.

Zodra je de twee apparaten gekoppeld hebt, open je de Duet Display-app op je smartphone. Als het goed is wordt het tweede scherm nu automatisch gevonden. Vervolgens kun je programma’s naar dit display verplaatsen en bijvoorbeeld het touchscreen van je smartphone gebruiken.

De makers van de app beloven dat er geen vertraging tussen de twee beeldschermen zit. Op die manier kun je multitasken zonder lag. Waarschijnlijk geldt deze belofte alleen voor wanneer je het Android-toestel via draad aan je pc koppelt. Micro-usb wordt overigens niet ondersteund.

Downloaden en prijs

Normaal gesproken kost Duet Display 21,99 euro, maar is tijdelijk verkrijgbaar voor 10,99 euro. Bovendien hoef je niets te betalen voor de optie om apparaten draadloos aan elkaar te verbinden. Duet Display is al jaren verkrijgbaar voor iOS en is gemaakt door voormalig Apple-ingenieurs.

→ Download Duet Display in de Play Store (tijdelijk 10,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's