De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Flamingo is de mooiste Twitter-app voor Android

Wouter Nijsen
6 juni 2016, 17:16
2 min leestijd
Flamingo is de mooiste Twitter-app voor Android

De Twitter-app is door de jaren heen erg goed geworden, maar dat weerhoudt ontwikkelaars er niet van alternatieve  Twitter-apps in de Play Store  te zetten. Flamingo is de nieuwste.

Lees verder na de advertentie.

Twitteren met Flamingo

Flamingo is ontwikkeld door Sam Ruston, die ook de populaire weer-app Weather Timeline maakte. Net als deze app maakt Flamingo uitstekend gebruik van Material Design, wat zich kenmerkt door de blauwe balk bovenin, vloeiende animaties en de ronde actieknop rechtsonder. Tof is dat je het uiterlijk van Flamingo helemaal kunt aanpassen. Er zijn 12 thema`s en meer dan 30 verschillende kleuren om uit te kiezen, waarmee je de app gemakkelijk een persoonlijk tintje geeft.

Ook diverse interface-elementen zijn aan te passen. Zo kun je de tabbladen aan de bovenkant, waar je de tijdlijn, mentions en berichten vindt, naar de onderkant verplaatsen en de volgorde aanpassen. Heb je liever geen tabbladen, dan kun je ook gewoon door de verschillende onderdelen swipen.

Ook wat functionaliteit betreft zit het wel goed met  Flamingo. Naast de standaard mogelijkheden is er een nachtmodus, die bij een zelf te bepalen tijdstip wordt geactiveerd. Daarnaast is er een 3D Touch-achtige functie aanwezig. Wanneer je op een profiel tikt en je vinger even op het scherm houdt, krijg je een kleine voorvertoning van het account met een korte omschrijving en het aantal volgers. Verder is er ondersteuning voor Chrome Custom Tabs, waardoor linkjes worden geopend in Chrome, en niet in  een brakke in-app-browser.

Flamingo voor Android downloaden

Wil je Flamingo een kans geven, dan kun je de app via onderstaande link downloaden. De applicatie kost 1,59 euro, weegt 5,8MB en werkt op alle apparaten met Android 4.2 of hoger. Er zijn geen in-app aankopen aanwezig. Wel is het zo dat Flamingo als  bèta in de Play Store staat. Hierdoor kan het zijn dat je tegen gekke bugs of andere fouten aanloopt. Deze foutjes worden de komende maanden middels updates verholpen.

Download Flamingo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu