Hecticube: (te) hectische variant op Pong

Gijs Ettes
14 september 2015, 12:36
1 min leestijd
Hecticube: (te) hectische variant op Pong

Hecticube is een enorm hectische  Android-game  waarin het de bedoeling is een balletje richting je tegenstander af te vuren, om er zo voor te zorgen dat het balkje van de ander krimpt en verdwijnt. Het lijkt op  Pong, maar dan precies andersom.

Lees verder na de advertentie.

Hectischer dan Pong

Zoals de naam al doet vermoeden, is Hecticube wel een stukje hectischer dan Pong. Dat komt vooral omdat je als speler kleine blokjes kunt afvuren om de richting van het neutrale witte balletje te veranderen. Het doel is om het balkje van de tegenstander te raken, maar met alle rondvliegende gekleurde kogels is het verdomd lastig om te zien wat er precies gebeurt. De video hieronder toont goed hoe hectisch de game is.

Je tikt snel op het beeld om kleine kogels af te vuren, maar kunt ook even inhouden voor een grotere kubus die effectiever is. Als die het witte balletje raakt, is de kans groter  dat je erna het balkje van je tegenstander raakt. Naarmate je je tegenstander vaker raakt, krimpt zijn balkje en worden voltreffers lastiger.

De presentatie van Hecticube is simplistisch, maar gelikt. Hetzelfde kan gezegd worden over de gameplay, al komt er weinig tactiek bij het spelen kijken. Het is vooral veel op het scherm tikken en hopen dat het witte balletje de juiste kant op schiet. Wil je de game niettemin uitproberen, dan kun je hem via onderstaande link downloaden. Hecticube vereist minimaal Android 4.1 en 14MB aan vrije opslagruimte.

Download Hecticube in Google Play (2,17 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu