3 zaken die je moet weten over videochat-app Houseparty

Wouter Nijsen
20 juni 2016, 10:41
2 min leestijd
3 zaken die je moet weten over videochat-app Houseparty

Houseparty is een app die het houden van videogesprekken met groepen heel makkelijk maakt. Dit moet je weten over de nieuwe app van de makers van Meerkat.

Lees verder na de advertentie.

1. Meerkat

Het lijkt alweer een hele tijd geleden, maar er was een periode dat Meerkat de populairste app was om vlug een livestream te maken en deze te delen via Twitter. Het duurde echter niet lang voordat de app van de troon werd gestoten door Periscope, dat nog steeds door veel mensen wordt gebruikt. Recentelijk kwam daar ook nog Facebook Live bij.

Meerkat-ceo Ben Rubin liet een aantal maanden geleden weten zich te willen focussen op het videochatten met groepen. En dat precies waar de nieuwe app Houseparty voor is bedoeld.

2. Simpel concept

Net als bij Meerkat is het concept van Houseparty simpel. Wanneer je de app hebt geïnstalleerd en je je aanmeldt met een e-mailadres (of telefoonnummer), kun je met een druk op de knop een videogroepsgesprek starten. Het toevoegen van vrienden door je door hun gebruikersnaam in te vullen, maar maken ze nog niet gebruik van Houseparty, dan kun je ze gemakkelijk uitnodigen.

Dat laatste kan op bijna alle mogelijke manieren. Het versturen van een berichtje via WhatsApp, Twitter, Facebook of Slack is dan ook zo gedaan. Wanneer anderen zich bij het groepsgesprek voegen, wordt het scherm opgedeeld in verschillende vensters. Je krijgt zo iedereen tegelijk te zien, al kun je ook een `party` starten om met nog meer groepen te videochatten. Je kunt de app overigens blijven gebruiken als je ‘m afsluit: er verschijnt dan een klein venster op je homescreen.

3. Houseparty downloaden

Houseparty werd in februari in alle stilte gelanceerd, maar krijgt online nu pas de aandacht. Inmiddels hebben tussen 100.000 en 500.000 Android-gebruikers de app geïnstalleerd.  Lijkt de app  je wat, dan kun je ‘m  via onderstaande link downloaden. De applicatie is gratis, 22MB groot en werkt op alle apparaten met Android 4.3 of hoger.

Download Houseparty in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu