De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Twitter: alles over het populaire sociale netwerk

Redactie
4 min leestijd
Twitter

Twitter is één van de meest populaire sociale netwerken waar je korte berichten van 140 tekens kunt plaatsen, met media als foto’s of video’s. Hoe haal je meer uit zowel Twitter als de Twitter Android-app?

Lees verder na de advertentie.

Bekijk hier de 5 beste Twitter-apps voor Android

Het laatste nieuws over Twitter

Wat is Twitter?

androidplanet-twitter

Twitter is een sociaal netwerk waar gebruikers een publiekelijk of privéprofiel kunnen aanmaken. Vervolgens krijgen zij de mogelijkheid om berichten van maximaal 140 tekens te delen met anderen. Je kunt mensen volgen, en zij kunnen jou ook weer volgen. Als je een privéaccount hebt, kun je zelf bepalen wie jou volgt en daarmee ook wie jouw tweets te zien krijgt.

Het sociale netwerk draait vooral om hetgeen dat nu gebeurt. Nieuws verspreidt zich enorm snel via Twitter, waardoor velen Twitter gebruiken ‘om op de hoogte te blijven’. Zo volgen Twitter-gebruikers veelal mensen die zij interessant vinden, bijvoorbeeld omdat ze bekend zijn, over specifieke onderwerpen praten of gewoon omdat gebruikers elkaar kennen.

Meerdere accounts

accounts

Bij de Twitter Android-app is het mogelijk om van account te wisselen. Dit is handig als je meerdere Twitter-profielen gebruikt, zoals jouw persoonlijke profiel en het account van jouw werkgever, bijvoorbeeld. Het wisselen tussen profielen gaat middels de menuknop, waarna de gebruiker op ‘accounts’ kan drukken. Hier vind je alle beschikbare profielen die aan de app zijn gekoppeld, en kun je eventueel ook een nieuw account toevoegen. Als je de app verwijdert en opnieuw installeert, moet je echter wel weer alle profielen handmatig aan de app toevoegen – en daarmee ook alle wachtwoorden weer intypen.

Daarnaast kunnen gebruikers ook van profiel wisselen tijdens het opstellen van een tweet. Als je drukt op jouw huidige profielinformatie boven de opgestelde tweet verschijnt een nieuw venster waar je het betreffende account kunt selecteren. Handig om snel tijdens het tweeten van profiel te wisselen als je toch even vanuit een ander Twitter-account wilt reageren.

Pas je meldingen aan

twitter-meldingen.jpg

Twitter biedt meldingen voor verschillende gebeurtenissen op Twitter. Denk bijvoorbeeld aan een mention (als iemand jou in een tweet noemt), maar ook voor nieuwe volgers, aanbevelingen of zelfs nieuws dat via Twitter wordt verspreid. Als je naar de instellingen gaat, op jouw profiel drukt en vervolgens op de sectie ‘meldingen’, kun je precies aanpassen waarvoor je een melding ontvangt. Zo heeft ondergetekende bijvoorbeeld ingeschakeld dat er meldingen voor mentions, privéberichten, retweets, favoriete en nieuwe volgers mogen verschijnen, maar dat de rest van de gebeurtenissen wordt uitgeschakeld. Handig om jouw notificatiebalk lekker schoon en opgeruimd te houden, zonder tientallen overbodige Twitter-meldingen te krijgen.

Extra veiligheidsmaatregelen

Twitter is één van de populaire websites voor hackers. Vele Twitter-profielen worden gehackt en het is daarom belangrijk dat jouw Twitter-account goed is beveiligd. Het sociale netwerk onderneemt ook stappen om een extra beveiligingslaag toe te voegen en laat je op twee manieren deze activeren.

De eerste manier is om een sms-verificatie te krijgen zodra je inlogt. Je kunt via de instellingen naar de sectie ‘veiligheid’ navigeren waar je jouw mobiele telefoonnummer kunt invoeren. Vervolgens wordt deze geverifieerd en stuurt Twitter je voortaan een sms met een zescijferige code als jij – en daarmee iedereen – bij Twitter wil inloggen.

twitter-2stap

De tweede manier is een speciale login-verificatie via de Twitter Android-app. Ga opnieuw naar veiligheid en schakel vervolgens login-verificatie in. Hierna verschijnt een code in beeld die je kunt gebruiken om in te loggen als jouw telefoon niet meer bruikbaar is. Vanaf dat moment wordt de Twitter Android-app gebruikt om nieuwe inlog-pogingen goed te keuren. Via het vinkje of kruisje kun je een inlogpoging goedkeuren of juist afwijzen.

Neem deel aan de alpha van Twitter

Twitter is begonnen met een groot experiment waarbij gebruikers zich mogen aanmelden voor de alpha-app voor Android, waarbij zij toegang krijgen tot de nieuwste features. Zo krijgen gebruikers van de alpha-app als eerste een nieuw app-design, nieuwe features en mogelijke test-opties. Ook worden sommige features alleen getest bij de alpha-gebruikers en nooit uitgerold naar de standaard Twitter-app. Je kunt hier lid worden van een speciale Twitter-groep om de alpha-app te testen. Vervolgens kies je ‘tester worden’ en download je de Twitter-app via Google Play op jouw telefoon.

Voeg filters toe aan foto’s

fotos-twitter.jpg

Twitter heeft een ingebouwde deelfunctie voor foto’s. Deze foto’s kunnen ook worden voorzien van een speciale filter, waar ook de Instagram Android-app om bekend staat. Denk bijvoorbeeld aan een filter om de foto zwart-wit, lekker retro of wat warmer te maken. Daarnaast is het via de Twitter Android-app mogelijk om de foto bij te snijden en automatisch de beste kleuraanpassingen door te voeren waardoor de foto nét iets mooier wordt.

Kies eens een andere Twitter-app

fenix.jpg

Gebruik je liever iets anders dan de officiële Twitter-app voor Android? Dat kan! Wij hebben de vijf beste Twitter Android apps voor je op een rijtje gezet, met onder andere de prachtige Fenix-app, het stijlvolle Carbon en de enorm uitgebreide Talon Twitter-app.

Een alternatieve Twitter-app biedt veelal meer functies dan de standaard Twitter-app voor Android. Ook kunnen gebruikers van alternatieven Twitter-apps veelal het uiterlijk van de app-interface aanpassen. Daarnaast prefereren sommigen ook het uiterlijk van andere Twitter-apps.

Download

De Twitter Android-app is gratis in Google Play te downloaden via onderstaande link. De app wordt regelmatig van updates voorzien en werkt met vrijwel elk Android-toestel.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Twitter archief

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu