Met deze 4 streamingdiensten kun je offline films en series kijken

Michel van 't Klaphek
12 juni 2019, 16:37
3 min leestijd
Met deze 4 streamingdiensten kun je offline films en series kijken

Wanneer je veel films en series op je smartphone kijkt, is het soms handig om deze te downloaden voor offline gebruik. Hiermee bespaar je namelijk veel mobiele data. In dit artikel bespreken we de populairste streamingdiensten waarin dit mogelijk is.

Lees verder na de advertentie.

Offline Netflix, Prime Video, Videoland en Ziggo kijken

Er zijn genoeg redenen om video’s te downloaden. Op sommige plekken is de internetverbinding bijvoorbeeld traag, waardoor de video hapert. Daarnaast vreet het streamen van films en series mobiele data, wat behoorlijk in de papieren kan lopen. Gelukkig kun je bij steeds meer aanbieders gewoon offline kijken.

1. Netflix

Netflix is veruit de populairste streamingservice ter wereld. Naast een groot aanbod van aangekochte films en series staat men ook bekend om hoogwaardige eigen producties zoals Stranger Things, Sense8 en 13 Reasons Why. Veel van deze titels zijn offline te bekijken.

 1. Om het aanbod te bekijken, ga je naar het instellingenmenu, en vervolgens naar ‘Beschikbaar voor downloaden’;
 2. Tik op het downloadpictogram en wacht eventjes;
 3. Je kunt de films of aflevering terugvinden via het ‘Mijn downloads’-gedeelte in de app.

Dit betekent dat de film of serie na een bepaald aantal dagen automatisch is verwijderd. Afleveringen van hitseries kun je bijvoorbeeld maar een paar dagen offline bewaren terwijl deze periode bij wat oudere films langer is.

Netflix downloaden in Google Play (gratis)

2. Amazon Prime Video

Ook Prime Video van Amazon biedt offline downloaden aan. Net als bij Netflix kun je niet iedere titel downloaden. Helaas is er geen ingebouwde optie om alle beschikbare titels te weergeven. In plaats daarvan moet je specifiek naar films of series zoeken, en kijken of het downloadpictogram aanwezig is.

 1. Zoek naar het downloadpictogram in het detailscherm van een film of serie;
 2. Selecteer de gewenste kwaliteit en bevestig. Wacht vervolgens tot het downloaden klaar is;
 3. De gedownloade titel is terug te vinden onder ‘Downloads’ in het menu.

Je kunt maximaal 25 video’s tegelijkertijd offline opslaan. Deze hebben eveneens verschillende vervalperioden. Aangezien Prime Video ook een optie heeft om films te huren en kopen, kun je deze natuurlijk ook downloaden.

Amazon Prime Video downloaden in Google Play (gratis)

3. Videoland

Videoland is een Nederlands alternatief voor Netflix en biedt vooral producties van eigen bodem aan. Een groot gedeelte hiervan is beschikbaar voor downloaden. Alle kinderseries en films kun je offline bekijken, evenals een groot gedeelte van de content voor volwassenen.

 1. Controleer of het downloadpictogram aanwezig is bij de titel van jouw keuze;
 2. Tik hierop en bevestig. Wacht vervolgens tot de download afgerond is;
 3. In het accountmenu vind je al je offline titels onder ‘Downloads’.

Gedownloade films blijven 30 dagen in de app bewaard, voor series verschilt deze periode. Zodra je aan een film of aflevering  bent begonnen, heb je 48 uur om deze af te kijken. Na deze periode verdwijnt de download automatisch en moet je weer internetverbinding maken.

Videoland downloaden in Google Play (gratis)

4. Ziggo Go

Nieuwe Ziggo Go-zenders

Sinds vandaag is het ook mogelijk om met de Ziggo Go-app films en tv-series voor offline gebruik op te slaan. Dit kan niet met het volledige aanbod, en helaas zul je zelf op zoek moeten gaan naar het downloadicoontje om films en tv-series op je Android-toestel te zetten. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

 1. Open de Ziggo Go-app en ga naar ‘Movies & Series XL’;
 2. In het aanbod kun je vervolgens een film of tv-series. Of dat kan, zie je aan het download-icoontje;
 3. Tik hierop en het downloaden begint automatisch. Het balkje onderin toont hoever de download is.

Alle gedownloade films en series worden bij het tabblad ‘Opgeslagen’ verzamelt, zodat je een overzicht krijgt en vanuit daar direct kunt beginnen met kijken. Films en series zijn tot 30 dagen na het downloaden te checken. Heb je iets gekeken, dan wordt het na twee dagen automatisch weer van je toestel verwijderd.

Waarom is downloaden niet altijd mogelijk?

Bij alle besproken dienste is slechts een gedeelte van het aanbod beschikbaar om te downloaden. Dit is met name een kwestie van rechten. Streamingdiensten nemen vaak een licentie af op een film of televisieserie, en moeten hierbij de eisen van de uitgever opvolgen. Die kan bijvoorbeeld bepalen dat zijn productie niet offline gedownload mag worden.

Lees meer in ons Entertainment-maandthema

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu