RGB Express: uitdagende puzzelgame nu ook voor Android
Wouter Nijsen

De populaire  game RGB Express is eindelijk beschikbaar voor Android. Het spelletje  combineert verslavende gameplay met een hoge moeilijkheidsgraad.

Rood, groen en blauw

RGB ExpressWellicht ken je RGB Express al van iOS, waar ‘ie  door spelers geroemd wordt door de verslavende gameplay. De opzet van RGB Express is heel simpel: in de game bestuur je een drietal vrachtwagens, die allemaal een eigen kleur hebben (rood, groen en blauw). Het  is  de bedoeling om de pakketjes met dezelfde kleur op te pikken en deze te vervoeren naar de gebouwen.

De route  die ze afleggen bepaal je door met je vinger over de weg te vegen. Daarbij is  het verder niet toegestaan om met verschillende vrachtwagens over dezelfde stukjes straat te rijden. Je bent dus continu op zoek naar drie verschillende routes.

Moeilijker dan je denkt

RGB ExpressZodra je het spelletje opstart en begint te spelen, zul je merken dat de levels niet bijzonder moeilijk zijn. Dit verandert echter, en niet zo’n beetje. Naarmate je verder in de game raakt, word je geconfronteerd met levels die op het eerste gezicht ontzettend moeilijk lijken. De oplossing is echter altijd vrij logisch, waardoor RGB Express nooit oneerlijk aanvoelt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

RGB Express is vooral leuk door zijn simpele opzet, de koddige  visuele stijl en de gameplay. Daarnaast is er een leuke soundtrack met grappige geluidseffecten aanwezig, die het spelletje een eigen smoel  geeft. Het beste van alles is overigens het feit dat RGB Express gratis is, waarbij hij standaard is voorzien van 200 levels. Ben je hier doorheen, dan kun je er voor kiezen om de King Truck Upgrade aan te schaffen. Dit pakket brengt zo’n 80 nieuwe levels naar de game.

Download

RGB Express is gratis in Google Play of via onderstaande link te downloaden.  Zorg dat je over Android 2.3.3 of hoger en 26MB aan vrije opslagruimte beschikt.

Download RGB Express in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.