De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

YouTube-app eindelijk in Material Design-jasje gestoken

Gijs Ettes
6 december 2014, 12:33
1 min leestijd
YouTube-app eindelijk in Material Design-jasje gestoken

Het heeft relatief lang geduurd, maar de YouTube-app voor Android heeft eindelijk een update ontvangen die hem in een Material Design-jasje steekt. De interface is nu een stuk opgeruimder er bevat nieuwe animaties.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe look

Als je in Google Play hebt ingesteld dat apps automatisch mogen worden bijgewerkt, dan heb je misschien al kennisgemaakt met YouTube 6.0. Deze nieuwe versie van de video-app is op een aantal fronten veranderd en verbeterd. Zo is de balk bovenin de app niet meer wit en grijs, maar volledig rood. Ga je naar specifieke kanalen, dan zie je dat de kleur van de bovenbalk meeverandert. Op desktop heeft kanaal van Android Planet een header die overwegend blauw is en dat zie je ook in de app terug.

De menu’s zien er in YouTube 6.0 ook iets anders uit. Zo is je profielfoto nu rond in plaats van vierkant en ook de instellingen zijn iets aangepast. Je vindt nu bijvoorbeeld bij de algemene instellingen de filters voor SafeSearch en de categorie zoeken is hernoemd tot Privacy. Handig is dat je vanuit deze sectie met een druk op de knop je zoek- en kijkgeschiedenis kunt wissen.

YouTube 6.0 downloaden

De laatste versie van de YouTube-app wordt momenteel uitgerold naar alle Android-gebruikers. Je kunt de app via onderstaande link downloaden in Google Play. Is YouTube 6.0 voor jou nog niet beschikbaar, dan kun je via deze link het apk-bestand downloaden en handmatig installeren.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu