De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 11 – 2020

Michel van 't Klaphek
15 maart 2020, 16:44
2 min leestijd
De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 11 – 2020

Er verschijnen aan de lopende band nieuwe apps in de Play Store. Het is dan ook best lastig om overzicht te bewaren. In dit wekelijkse overzicht zetten we daarom de beste Android-apps van het moment op een rij.

Lees verder na de advertentie.

1. Spotify

Spotify heeft een nieuw beginscherm gekregen. De app schotelt je na het openen direct een zestal persoonlijke muziek- of podcastkeuzes voor. Deze zijn gebaseerd op eerder luistergedrag. Spotify houdt hierbij ook rekening met wanneer je naar muziek of podcasts luistert.

Spotify nieuw beginscherm

Het nieuwe beginscherm moet er vooral voor zorgen dat je sneller je favoriete audio kunt openen. De lijst met aanbevelingen wisselt dan ook gedurende de dag. Wil je nog meer uit de groene muziek-app halen? Check dan ons overzicht van Spotify-tips.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

2. YouTube

Je favoriete video-app heeft er een nieuw tabblad bij: Explore, of Ontdekken in goed Nederlands. De naam spreekt voor zich. Zodra je op het tabblad drukt krijg je nieuwe filmpjes voorgeschoteld van (wellicht) voor jou onbekende makers.

youtube explore apps ios apps van de week 1

Zie het als YouTube’s manier om de filterbubbel te doorbreken. Het algoritme beloont vooral grote YouTubers, maar in Ontdekken is ook ruimte voor filmpjesmakers met een meer bescheiden fanbase. Daarnaast vind je in het nieuwe tabblad snelkoppelingen naar verschillende soorten categorieën, zoals gaming en muziek.

Download YouTube in de Play Store (gratis)

3. Pinterest Lite

Pinterest is misschien niet bij iedereen bekend, maar de website en app zijn razend populair. Je kunt Pinterest het best zien als een digitaal prikbord waaraan je plaatjes, websites en andere dingen aan kunt toevoegen. Het thema van het prikbord is aan jou.

beste android apps van de week pinterest lite

Of je nu inspiratie verzamelt voor je aankomende trouwdag, de woonkamer in een fris jasje wil steken of simpelweg leuke outfits zoekt: met Pinterest kan het. De app heeft nu ook een Lite-versie, waardoor ook minder krachtige telefoons het programma kunnen draaien.

Download Pinterest Lite in de Play Store (gratis)

4. Pokémon GO

Het coronavirus houdt ook de app-industrie in zijn greep. Niantic, de makers van Pokémon GO, hebben afgelopen week daarom een opmerkelijke verandering doorgevoerd. Het spel is voortaan namelijk makkelijker vanuit huis te spelen.

pokemon lets go

Dit terwijl Pokémon GO haar spelers normaal gesproken juist de straat op probeert te sturen. Tegen betaling komen Pokémon nu naar de speler toe. En wanneer je dan toch de straat op gaat hoef je minder ver te lopen om Pokémon-eieren uit te broeden.

Download Pokémon GO in de Play Store (gratis, met in-app aankopen)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu