Onbeperkt internetten in mei 2023: de goedkoopste sim only

Sanne Rosendaal
9 mei 2023, 12:03
5 min leestijd
Onbeperkt internetten in mei 2023: de goedkoopste sim only

Als je nog gelukkig bent met je huidige smartphone, is het vaak het voordeligst om gebruik te maken van een sim only-abonnement. Wij zetten de goedkoopste sim only-abonnementen met onbeperkt data van dit moment op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Onbeperkt data in je sim only-bundel

Met een sim only-abonnement ben je vaak voordeliger uit. Dit komt doordat je alleen betaalt voor je telefoonaansluiting en het gebruik van data. Je hebt dus geen dure smartphone om af te betalen in de vorm van een lening, waardoor daarnaast de BKR-registratie uitblijft. Handig als je met de hypotheekadviseur om de tafel zit, bijvoorbeeld. 

Als je telefoon nog een poosje mee kan maar je abonnement wel afloopt, is sim only een goede optie. De vele aanbieders van een sim only-abonnement kunnen een keuze lastiger maken. Om je een handje te helpen, zetten wij de goedkoopste sim only-abonnementen met onbeperkt data van dit moment op een rijtje. 

1. Budget Mobiel: beste sim only-deal met onbeperkt internet

Het beste klop je bij Budget Mobiel via Belsimpel aan voor het goedkoopste sim only-abonnement met onbeperkt internet. Daarbij krijg je standaard onbeperkt bellen in je bundel, zodat je altijd bereikbaar bent. Verder maakt Budget Mobiel gebruik van het betrouwbare 4G-netwerk van KPN.

De bundel met onbeperkt internet kost je – bij een looptijd van twee jaar – de eerste zes maanden 10 euro per maand, daarna 20 euro. Gemiddeld betaal je daardoor 17,50 euro per maand voor je abonnementskosten. Wil je niet zo lang aan een abonnement vastzitten? Ook een eenjarig sim only-abonnement met onbeperkt internet is voordelig bij Budget Mobiel via Belsimpel.

De eerste drie maanden geldt een korting van 50 procent, waarna je de standaard 21 euro per maand betaalt. Gemiddeld genomen kost ‘ie dan 18,38 euro per maand. Liever comfortabel naar je favoriete muziek luisteren of eenvoudig al je slimme apparaten bedienen? Je ontvangt draadloze oordopjes of een Google Nest Hub ter waarde van 100 euro cadeau in plaats van de korting als je je sim only-abonnement direct bij Budget Mobiel afsluit. 

2. Tele2: onbeperkt internet in het weekend

Tele2 is één van de bekendste prijsvechters van Nederland. De aanbieder tegenkomen in een lijst met goedkope sim only-abonnementen is dus niet verrassend. Via Tele2 ben je verbonden met het 5G-netwerk van T-Mobile en er zijn al bundels vanaf 1GB data. Ben je niet zo’n beller, kies dan voor 200 belminuten bij je abonnement. De bellers gaan voor onbeperkt bellen. 

Een bundel met onbeperkt internet kost je tijdelijk 25 euro per maand bij een looptijd van twee jaar. Daar krijg je 200 belminuten en sms’jes bij. Maak je vooral in het weekend gebruik van je data? Tele biedt je de mogelijkheid om alleen in het weekend onbeperkt data te activeren en gedurende de week wel een datalimiet te gebruiken. Daar betaal je tijdelijk 3 euro per maand in plaats van 5 euro voor. 

De toekomst is soms onzeker. Daarom sluit je bij Tele2 ook sim only-abonnementen met een kortere looptijd af. Je hebt daarbij de keuze uit een eenjarig abonnement of zelfs een sim only die maandelijks opzegbaar is.

De grote drie en sim only-abonnementen met onbeperkt internet

Vaak is het voordeliger om al je abonnementen bij dezelfde provider af te sluiten. Ze bieden namelijk meestal korting op het moment dat je al klant bent. Dit zijn de sim only-abonnementen met onbeperkt internet bij de grote drie providers. 

3. KPN: combivoordeel tot 10 euro per maand

Ben je verbonden met het netwerk van KPN, dan kun je rekenen op stabiel en betrouwbaar internet. Bovendien heeft de provider een ruime keuze aan bundels. Van onbeperkt internet tot zelfs helemaal geen data in je bundel. 

Bij KPN kost een sim only-abonnement met onbeperkt data nu 31,50 euro per maand. Daarbij maak je gratis gebruik van hun 5G-netwerk, mits je smartphone dat ondersteunt. Verder horen bij deze bundel 150 belminuten, maar tegen een extra maandelijks bedrag breid je dat uit. 

Als klant van KPN profiteer je van extra voordeel onder de noemer Combivoordeel. Het bedrag onder de streep op je maandelijkse factuur gaat namelijk omlaag. Een sim only-abonnement met onbeperkt internet kost je als klant namelijk 24 euro per maand in plaats van 31,50.

4. Vodafone: profiteer van extra voordelen in combinatie met Ziggo

Kies je voor Vodafone, dan kies je voor een groot aanbod aan bundels. Standaard hoort hier 5G bij als je telefoon dit ondersteunt. Bij Vodafone betaal je 32,50 euro per maand voor een sim only-abonnement met onbeperkt internet en bellen. Dankzij combinatievoordeel krijg je hier echter extra korting op en profiteer je van meer voordelen. 

Gaat er internet van Ziggo door je internetkabels, dan ontvang je tot 7,50 euro korting per maand op je sim only met unlimited data van Vodafone. Je betaalt dus als klant 25 euro per maand voor deze bundel. Daarnaast ontvang je een Safe Online XL-pakket, een extra tv-pakket naar keuze én krijg je bij kleinere bundels het dubbele aantal MB’s.

5. T-Mobile: voordelig met T-Mobile thuis

Je kiest voor T-Mobile als je op zoek bent naar een flexibel sim only-abonnement. Je stelt namelijk maandelijks je datalimiet bij als je verwacht meer of juist minder data te verbruiken die maand. Verder maak je standaard gebruik van het 5G-netwerk als je telefoon dat ook kan. 

Heb je al internet van T-Mobile of een ander T-Mobile-abonnement, dan ontvang je extra korting. Zo krijg je 10 euro korting op je sim only-abonnement met onbeperkt internet en bellen van de provider. Het abonnement kost je daardoor 25 euro per maand in plaats van 35 euro. Verder krijg je onderaan je factuur van T-Mobile Thuis extra korting.

Voordelige sim only met minder data

Zoek je een ander abonnement met bijvoorbeeld minder data in je bundel, omdat je niet zo veel gebruik maakt van internet op je smartphone? Gebruik de filters van onze sim only-prijsvergelijker en geef aan waar jouw sim only-bundel aan moet voldoen. Zo sluit jij de beste deal die bij jou past. 

Youfone sim only

150 min of 150 sms

500MB (5G)

1 maanden

€ 5,50 p/m

Eenmalig: € 0,00

Bekijk bij Youfone
Youfone

Lebara sim only

150 min en 150 sms

1000MB (4G)

1 maanden

€ 7,00 p/m

Eenmalig: € 0,00

Bekijk bij Mobiel.nl
Lebara

Simyo sim only

200 min of 200 sms

0MB (4G)

1 maanden

€ 8,00 p/m

Eenmalig: € 0,00

Bekijk bij Belsimpel
Simyo
Bekijk alle deals
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu