De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Acer Iconia Tab-hoesje is geslaagde combinatie van bestaande ideeën

Redactie
4 mei 2011, 11:23
1 min leestijd
Acer Iconia Tab-hoesje is geslaagde combinatie van bestaande ideeën
acer smart cover

Wie van plan is de Acer Iconia Tab te gaan kopen, kan ook alvast gaan sparen voor het bijbehorende hoesje. Tijdens de persbijeenkomst van Packard Bell was gisteren ook de beschermhoes van zusterbedrijf Acer te bewonderen, bedoeld voor de Acer Iconia Tab. Maar met deze kunststof hoes is iets bijzonders aan de hand. Het is rechtstreeks afgekeken van twee iPad-hoezen die Apple eerder op de markt bracht. Deze keer is het geen slechte imitatie, maar Acer heeft de hoes daadwerkelijk beter gemaakt.

Apple bracht bij de introductie van de iPad 2 een oprolbare ‘afdekklep’ op de markt, met de naam Smart Cover. Die heeft als grootste nadeel dat de achterkant van de tablet onbedekt blijft. Acer combineert nu de eigenschappen van de Apple-hoezen van de eerste en tweede generatie iPad tot een beschermhoes die het beste van twee werelden combineert.

Lees verder na de advertentie.

acer hoesje

Het materiaal en de vormgeving van de Acer Iconia Tab-hoes zijn afkomstig van de eerste generatie iPad-hoes. De oprolbare schermklep kennen we echter van de Smart Cover voor de iPad 2, met dezelfde vouwlijnen om de klep op te rollen. Samen vormen ze een hoes waarbij je tablet volledige beschermd is, maar waarbij je de sluitklep ook kunt oprollen.

Zoals je op de foto hierboven kunt zien, blijft de hoes niet in model door magneetjes, maar door klittenband. Dat zou te maken hebben met een patent, waardoor alleen Apple hoesjes met dergelijke oprol-magneetsluitingen mag maken (al hebben we inmiddels ook wel magneethoesjes van andere fabrikanten gezien).

De Acer-hoes kost overigens €39,99 en dat komt aardig in de buurt komt van Apple’s hoge prijspeil. Onderstaande foto maakten we gisteravond tijdens de Packard Bell-persbijeenkomst in Amsterdam:

acer hoesje 2
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu