De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Acer brengt in derde kwartaal nieuwe smartphones, tablet en wearable uit

Gijs Ettes
30 mei 2014, 12:38
2 min leestijd
Acer brengt in derde kwartaal nieuwe smartphones, tablet en wearable uit
Acer liquid jade

Fabrikant Acer heeft op de Computex-beurs een behoorlijk aantal nieuwe producten aangekondigd. Zo presenteerde het bedrijf nieuwe smartphones in de vorm van de Liquid E700, Liquid E600, Liquid Z200. De Liquid X1 en Liquid Jade werden al eerder aangekondigd. Daarnaast onthulde Acer de Iconia Tab 8 aan, een compacte 8 inch-tablet met Android 4.4 (KitKat) en een Intel Atom-processor die vanaf juli beschikbaar is voor 199 euro.

Verrassender was echter presentatie van de Liquid Leap, de eerste wearable van Acer die is voorzien van een klein touchscreen (1 inch) en werkt met Android. De slimme polsband is qua functionaliteit vergelijkbaar met de Gear Fit van Samsung. De Leap kan je stappen en andere activiteiten bijhouden, fungeert als een muziekcontroller en toont inkomende berichten en telefoongesprekken. Net als de  Liquid Jade is de Leap vanaf het derde kwartaal van dit jaar verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Liquid X1 en Liquid Jade

Acer liquid leap

De Liquid X1 lijkt het nieuwe vlaggenschip van Acer te worden. De smartphone is voorzien van een 1,7GHz-octacore-processor en een 13-megapixel-camera met een diafragma van f/1.8. Verder is er een 5,7 inch-scherm aan boord, 2GB aan werkgeheugen, 4G-ondersteuning en diverse tools die het bedienen van de telefoon gemakkelijker moeten maken.

Zowel de X1 als de Liquid Jade draaien op Android 4.4 (KitKat). Wel heeft de Jade een kleiner 5 inch-scherm (met Gorilla Glass 3) dat licht gebogen is en een hd-resolutie heeft. Verder heeft het toestel een 13-megapixel-camera aan boord en meet het, op het dunste punt, 7,5 millimeter. Vanaf het derde kwartaal kunnen we met de smartphone aan de slag.

Liquid E700, Liquid E600 en Liquid Z200

De Liquid E700 en Liquid E600 zijn twee middenklasse  smartphones die zijn voorzien van een 5,5 inch-ips-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels en Android 4.4. De E700 heeft plek voor drie simkaarten en ondersteunt 4G. Het toestel is 9,9 millimeter dik, 155 gram zwaar en voorzien van 3500 mAh-accu. De E600 ondersteunt ook 4G en heeft een 8-megapixel-camera en een driafragma van f/2.0.  Over de verdere specificaties van de telefoons bestaat de nodige onduidelijkheid en ook de precieze releasedata en adviesprijzen zijn nog niet bekend.

De Liquid Z200 is de kleinste van de drie met een 4 inch-scherm (resolutie onbekend). Het toestel, dat vanaf het derde kwartaal beschikbaar is, kent diverse gebruikersprofielen die het gemakkelijk moeten maken voor kinderen, senioren en beginnende gebruikers om de telefoon te bedienen. Overige  specificaties zijn niet bekend, al heeft het toestel uit de doos dualsim-ondersteuning en Android 4.4 als besturingssysteem.

Lees meer over Acer

(Foto’s via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Acer Liquid E700
Acer Liquid E700

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu