‘Android 3.2 al over een paar dagen beschikbaar op de Motorola Xoom’

Redactie
8 juli 2011, 15:02
1 min leestijd
'Android 3.2 al over een paar dagen beschikbaar op de Motorola Xoom'

Het lijkt erop dat Android 3.2 over enkele dagen zal worden uitgerold op de Motorola Xoom. Dit is af te leiden uit een post van een medewerker op het forum Android Open Source Project Forum. Het is niet vreemd dat de Android 3.2 het eerst wordt uitgerold op de Motorola Xoom. Het is de eerste tablet die uitkwam voorzien van Honeycomb en deze wordt door de meeste ontwikkelaars gebruikt om Android-applicaties te testen.

De Google-medewerker reageerde op een forumthread van het Android Open Source Project over een probleem met Microsoft Exchange wat niet meer goed werkte op de Xoom na de update naar Android 3.1. Volgens de medewerker is het slechts een kwestie van dagen voordat de update naar Android 3.2 beschikbaar zal zijn en het Exchange-probleem is opgelost.

Lees verder na de advertentie.

There should be a 3.2 update coming within days, and that should help those of you with the Xoom.

Android 3.2 voegt niet al te veel toe ten opzichte van Android 3.1. Wel worden processors van Qualcomm nu ook ondersteund en meerdere schermresoluties zodat Honeycomb ook op 7 inch tablets zal werken. Eerder kondigde Huawei de 7-inch MediaPad aan die voorzien zou zijn van de nieuwe Android-versie. Tot nu toe werkt Honeycomb alleen met tabets voorzien van de Nvidia Tegra-chip en een 10,1 inch scherm met een resolutie van 1280×720 pixels.

Naar alle verwachting zal Android 3.2 de laatste versie van Honeycomb zijn voordat Ice Cream Sandwich later dit jaar beschikbaar komt. Deze nieuwe versie moet alle Android-apparaten van dezelfde softwareversie voorzien. Nu draaien de meeste Android-telefoon op Gingerbread (Android 2.3.x) terwijl Honeycomb (Android 3.x) alleen op tablets draait.

Bron: Android Open Source Project

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu