Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Binnenkort kan iedereen Android Auto gebruiken via app

Erwin Vogelaar
18 mei 2016, 22:10
1 min leestijd
Binnenkort kan iedereen Android Auto gebruiken via app

Het zal binnenkort niet meer nodig zijn om een auto te rijden die Android Auto ondersteunt, om de functies van Android Auto te kunnen gebruiken. Zet gewoon je smartphone of tablet op het dashboard.

Lees verder na de advertentie.

Android Auto-app

Later dit jaar verschijnt er een update voor de Android Auto-app. Dit wordt een belangrijke upgrade voor dit slimme autosysteem, want met de update heb je geen auto meer nodig die Android Auto ondersteunt om de functies te gebruiken. Je hoeft dan alleen nog maar je smartphone of tablet vast te zetten in je auto, de app te starten en gas te geven.

android auto-app

Android Auto geeft een hoop mogelijkheden voor onder andere navigatie en entertainment tijdens het rijdend. Normale kleine navigatie-displays in een auto bieden vaak weinig opties, terwijl Android-telefoons weer niet gemaakt zijn om in een auto te gebruiken. De Android Auto-app zorgt voor een simpele user interface die snel te begrijpen is. Daarnaast gaat de besturing voornamelijk met je stem, zodat je nergens door afgeleid wordt en je handen op het stuur kunnen blijven.

Om zowel de audio van de navigatie-instructies uit de app als de entertainment te kunnen horen, zul je wel alsnog je smartphone aan je auto moeten verbinden. Dit kan bijvoorbeeld via bluetooth of een kabeltje. Ondersteuning voor Android Auto groeit de afgelopen tijd in de auto-industrie, maar niet snel genoeg. Daarom is dit een logische zet van Google. Voor al het andere nieuws rond Google I/O 2016 kun je ons overzicht lezen, met nieuws over Googles persoonlijke assistent, nieuwe communicatie-apps, Android Wear 2.0 en meer.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu