Google onthult Android M op 28 mei: dit moet je weten

Redactie
6 mei 2015, 20:56
2 min leestijd
Google onthult Android M op 28 mei: dit moet je weten

Het zal voor de meesten niet als een verrassing komen, maar Google zal de Google I/O aangrijpen om Android M uit de doeken te doen. Op 28 en 29 mei zullen we nader kennismaken met Android M.

Lees verder na de advertentie.

Android M onthulling vrijwel zeker op 28 mei

android for work android m onthulling

Google heeft nog niet officieel bekendgemaakt dat het Android M officieel onthult tijdens Google I/O, maar in een beschrijving van een sessie die plaatsvindt tijdens de ontwikkelaarsconferentie wordt de nieuwe Android-versie wel al genoemd. Bovendien werd Android Lollipop vorig jaar ook tijdens de I/O onthuld.  Veel over Android M is nog niet bekend, behalve dat dit niet de uiteindelijke naam van deze versie wordt; Android 5.0 Lollipop werd aanvankelijk immers ook als Android L gepresenteerd.

Wel wordt in de beschrijving van de desbetreffende sessie (Android for  Work) aangegeven dat de nieuwe Android-versie het besturingssysteem naar ‘allerlei soorten werkplekken brengt’. Het besturingssysteem is momenteel al te vinden op diverse apparaten, waaronder smartphones, tablets, wearables, tv’s en in de auto. Het lijkt erop dat Google met het platform de zakelijke markt wil  veroveren, en daarbij spelen (app-)ontwikkelaars natuurlijk een grote rol.

android for work

Nieuwe aanpak voor notificaties en spraakbesturing?

Andere workshops die plaatsvinden tijdens Google I/O hinten naar een grotere aandacht van de zoekgigant voor (het beperken van) notificaties en het verbeteren van de spraakbesturing in Android. Mogelijk wordt het straks mogelijk om apps en alle functies te bedienen met je stem. Momenteel is dit al in beperkte mate mogelijk met het spraakcommando ‘Ok, Google’. We verwachten ook dat Android M de manier waarop meldingen worden getoond en beperkt kunnen worden, slimmer zal aanpakken.

Het blijft echter speculeren over de vernieuwingen die Android M krijgt, en het cijfer en de naam die Google de nieuwe Android-versie meegeeft. Wordt het Android 5.5 of toch 5.2? En kiest Google voor het snoepgoed Mars, Marshmallow of Meringue? Later dit jaar zullen we het weten.

De Google I/O trapt dit jaar als gezegd af op 28 mei. Om 18.30 uur Nederlandse tijd begint de keynote die wordt geleid  door Sundar Pichai, hoofd van  het Android-team bij Google.

Wat zijn jouw verwachtingen van Google I/O 2015 en de nieuwe Android-versie? Laat het weten in de comments!

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu