Android-topman Hugo Barra vertrekt naar het Chinese Xiaomi

Gijs Ettes
29 augustus 2013, 9:44
1 min leestijd
Android-topman Hugo Barra vertrekt naar het Chinese Xiaomi
xiaomi hongmi

Woensdagnacht ging het gerucht rond dat Android-topman Hugo Barra naar het Chinese Xiaomi zou vertrekken. Dit nieuws is inmiddels bevestigd, onder andere door Barra op zijn eigen Google Plus-profiel.

Hugo Barra werkte inmiddels alweer 5,5 jaar bij Google en is daarvan 3 jaar onderdeel geweest van het Android-team, uiteindelijk als ‘vice president of Android product management’ Deze rol geeft hij nu op voor een baan als ‘vice president’ bij Xiaomi Global.

Lees verder na de advertentie.

Barra meldt het volgende over de overstap op zijn Google+: “Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging, en ik ben in het bijzonder erg enthousiast over de kans om het Android-ecosysteem nog meer aan te duwen. Het was een geweldige rit [bij Google] en een echte eer om een deel te mogen zijn van Android-team bij Google.”

Barra’s woorden lijken erop te duiden dat Xiaomi binnenkort van plan is om zijn activiteiten op wereldwijd niveau uit te breiden, met daarbij een grote focus op Android als mobiel platform voor zijn toestellen.

Smartphones uit China zijn momenteel enorm in opkomst. Lees daar alles over in ons artikel over  Chinese smartphones. In dat artikel vind je ook de vijf meest interessante Chinese toppers van dit moment.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu