De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Asus Padfone S geïntroduceerd: vernieuwde smartphone-en-tablet-in-een

Redactie
8 juli 2014, 12:36
1 min leestijd
Asus Padfone S geïntroduceerd: vernieuwde smartphone-en-tablet-in-een
Asus Padfone S

Asus heeft dinsdag de Padfone S aangekondigd, de vernieuwde smartphone-en-tablet-in-een. Hoewel de Asus Padfone-lijn al een geruime tijd bestaat, slaat het mobiele apparaat nog niet echt aan bij de Nederlandse consument. Het idee is vrij interessant: je hebt een smartphone die als hoofdtoestel dient, en deze kan ook in een tablet-behuizing worden geschoven. Het beeld van de smartphone wordt dan eigenlijk alleen opgeschroefd, want je gebruikt hetzelfde apparaat met dezelfde apps. De tablet beschikt wel over een extra accu en 1 megapixel-camera, maar kan dus niet als los apparaat worden gebruikt zonder dat de smartphone in het toestel is geschoven.

Lees verder na de advertentie.

Asus Padfone S

De Padfone S bestaat uit een 5 inch-smartphone en een 8,9 inch-tablet met beide een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De smartphone heeft een Qualcomm Snapdragon 801-chip met een quadcore-processor van 2,3GHz, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagruimte en een 13 en 2 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde. Het toestel ondersteunt tevens 4G-netwerken en draadloos opladen met de Qi-standaard. De tablet heeft geen processor, werkgeheugen of opslagruimte. Het is alleen een omhulsel met een scherm en extra accu van 4990 mAh, om zo genoeg energie te leveren voor het beeld van de tablet.

m1mxq14a27rh_wd1280

Vanuit de doos draait de Padfone S op Android 4.4 waar Asus zijn eigen skin ZenUI over heeft geplaatst. Het is nog onduidelijk wanneer de Padfone S in Nederland te koop komt en voor welke prijs de combinatie van smartphone en tablet wordt aangeboden.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu