De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Waarom het goed nieuws is als BlackBerry zijn eigen versie van Android aanbiedt

Erwin Vogelaar
26 augustus 2017, 10:14
2 min leestijd
Waarom het goed nieuws is als BlackBerry zijn eigen versie van Android aanbiedt

Het lijkt erop dat BlackBerry zijn eigen versie van Android, BlackBerry Secure, gaat aanbieden aan andere fabrikanten. Dit is waarom dit goed nieuws is.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry Secure: goed nieuws

BlackBerry is nog steeds zoekende naar zijn plek op de smartphonemarkt. Het produceren van eigen Android-hardware bleek geen groot succes, dus daarom focust het bedrijf zich nu op software. Het nieuwste plan is om een eigen versie van Android aan te bieden, zodat andere fabrikanten het kunnen gebruiken op hun smartphones. Deze versie van Android heet BlackBerry Secure en legt de nadruk op veiligheid.

We zijn niet altijd dol op de skins die fabrikanten over Android heen leggen. Hoewel er vaak leuke en handige functies worden toegevoegd, gaat de veiligheid ook snel achteruit. Hoe verder deze aanpassingen staan van stock-Android, hoe langer het doorgaans duurt tot nieuwe updates uitrollen.

blackberry secure

BlackBerry heeft met Android echter altijd gebruikgemaakt van een bijna stock versie van het besturingssysteem. Toch voegt het bedrijf ook extra beveiligingsmaatregelen toe. Zo kan de software van BlackBerry controleren hoe het zit met de veiligheid van onder andere de apps, wachtwoorden en encryptie-instellingen.

Je krijgt tevens een melding als apps foto’s of video’s maken zonder je toestemming. Ook krijg je een melding als een app je microfoon aanzet, een tekstbericht stuurt of je locatie bekijkt. Ook maakt BlackBerry’s een prioriteit van het vlot uitsturen van beveiligingsupdates.

Meer over de software

BlackBerry Secure is dus extra veilig en dat is goed nieuws voor een aangepaste versie van Android. BlackBerry’s eigen versie van Android is nog niet officieel bevestigd. Het nieuws komt van website ETTelecom, die stelt dat BlackBerry nu in gesprek is met meerdere hardwarefabrikanten om het besturingssysteem te gebruiken.

De vraag blijft echter over wie verantwoordelijk gaat zijn voor de updates van BlackBerry Secure. Zodra het besturingssysteem op veel toestellen draait, wordt het voor BlackBerry namelijk lastig om zelf nieuwe updates op elk systeem te testen.

Bron: ETTelecom
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu