De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Muziek streamen in huis: de 5 voordelen van Bose SoundTouch (ADV)

Redactie
4 december 2014, 11:18
3 min leestijd
Muziek streamen in huis: de 5 voordelen van Bose SoundTouch (ADV)

Thuis muziek streamen is dankzij de  Bose SoundTouch super simpel. In dit artikel belichten we de vijf voordelen die  deze krachtige nieuwe speaker biedt.

1. Content vanuit meerdere bronnen

SoundTouch

In tegenstelling tot een aantal jaren geleden luisteren we nu naar muziek via  allerlei verschillende bronnen. Zo hebben we een uitgebreide muziekbilbiotheek  in iTunes, downloaden we losse mp3’tjes en luisteren we streaming muziek via bijvoorbeeld Spotify. De SoundTouch van Bose brengt  al deze muziekbronnen samen in één apparaat. Hierdoor fungeert de SoundTouch niet alleen als luidspreker, maar ook als een muziekcentrum dat  direct toegang geeft  tot al je favoriete nummers.

De SoundTouch is daarnaast  te  gebruiken in combinatie met verschillende NAS-servers, zodat je ook muziek kunt streamen  wanneer je pc uitstaat. En heb je even geen beschikking over internet, dan kun je met een audiokabel elke externe audiobron  met de SoundTouch verbinden.

2.  Uitstekend  geluid

SoundTouch

De producten van Bose staan bekend om hun uitstekende geluidskwaliteit en de SoundTouch is wat dat betreft geen uitzondering. De luidspreker heeft een flinke  subwoofer, waarmee krachtige en heldere bastonen geproduceerd worden, en twee  drivers. Deze zijn nauwkeurig in de SoundTouch geplaatst en verantwoordelijk voor de hogere tonen. Deze twee onderdelen gecombineerd zorgen voor uitstekend geluid. Met de waveguide-technologie weet  het relatief kleine apparaat  toch een hele kamer met geluid te vullen.

3. Zes beschikbare presets

Aan de bovenkant van de SoundTouch bevinden zich een zestal knoppen die dienen als persoonlijke presets. Dit betekent dat je elke  knop aan een bepaald internetradiostation of afspeellijst kan koppelen, zonder hier extra handelingen voor te hoeven uitvoeren. Door elke knop een ander type muziekbron of -soort te geven, heb je voor elke situatie de juiste nummers binnen handbereik.

Je bent niet gelimiteerd aan muziek vanuit streamingdiensten, want je kunt ook nummers uit je eigen muziekbibliotheek aanzetten. Dit doe je bijvoorbeeld op een computer  of smartphone middels de handige SoundTouch-applicatie.

4. Handige Android-applicatie

SoundTouch

Bose heeft er voor gekozen om de SoundTouch-app als digitale afstandsbediening te laten functioneren. Met de app voor Android (of iOS) stel je gemakkelijk de zes beschikbare presets in, kun je online nieuwe muziek ontdekken of nieuwe nummers opzetten.

Dankzij  de app hoef je niet naar de SoundTouch te lopen om het apparaat te bedienen, want je smartphone doet alles voor je. Ook is er een externe infraroodafstandsbediening beschikbaar waarmee je gemakkelijk de SoundTouch bestuurt, mocht je dit handig vinden.

5. Multiroom: meerdere systemen in huis

De Bose SoundTouch is een gehele lijn van producten en dat betekent dat, waar je een  apparaat ook wilt plaatsen, er een geschikt SoundTouch-product verkrijgbaar is. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een grote speaker voor je home-theater, één die je aan de muur ophangt  of een kleinere versie  die een stuk handzamer is, zodat je ‘m gemakkelijk in huis verplaatst.

Als je meerdere SoundTouch producten aanschaft, is het mogelijk om deze allemaal met de app te besturen.  Tot slot speel je met de zogenoemde ‘party-modus’ gelijktijdig hetzelfde nummer in huis. Laat dat feestje maar beginnen!

Lees hier meer over de SoundTouch-producten van Bose!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu