Dit gebeurt er als Google je naam in een Docs-template gebruikt

Erwin Vogelaar
12 juli 2016, 15:48
2 min leestijd
Dit gebeurt er als Google je naam in een Docs-template gebruikt

Google zet in Google Documenten enkele voorbeelddocumenten klaar, zoals voor het schrijven van een cv. In deze templates staan ook namen, zoals die van Casey Baumer.

Lees verder na de advertentie.

Casey Baumer

De afgelopen twee jaar heeft de twintiger Casey Baumer talloze berichtjes ontvangen van vreemdelingen. Stuk voor stuk wilden ze weten wie ze was, omdat haar naam genoemd is in de vele templates van Google Docs. Onder andere de cv-template start met: “Casey Baumer, Industrial Designer”. Daaronder staat een nep adres en gelukkig ook een nep telefoonnummer. Toch worden mensen nieuwsgierig, want ze weten haar te vinden op Facebook en sturen berichtjes.

casey baumer

Aanvankelijk vond Baumer het wel grappig. Ze reageerde op familie en vrienden om de situatie uit te leggen of negeerde ze het gewoon. Toen kwam ze echter achter de tab op Facebook met chat-berichten van vreemden. Terwijl de meesten gewoon even contact wouden leggen, kreeg ze ook daadwerkelijk boze berichten. Van mensen die dachten dat hun account gehackt was: “Ik heb geen idee wie je bent, maar je naam staat op mijn Google Doc-pagina met een cv. Ik wil dat niet daar hebben en ik moet nu er achter zien te komen hoe ik die pagina’s kwijt raak. Wat is er mis met je.” Andere boze reacties komen van mensen die denken dat Casey Baumer met hun man naar bed gaat: “Waarom hebben de Google-docs van mijn echtgenoot jouw naam?”

De reacties bleven maar komen, dus Casey besloot contact te zoeken met Google. Een woordvoerder van het bedrijf heeft laten weten dat deze naam gekozen is om eens wat anders te doen dan John of Jane Smith. Hiermee wil het bedrijf zijn creativiteit laten zien. Door echter een unieke naam te kiezen, is de naam ook makkelijker te koppelen met een bestaand persoon die zo heet. De namen in de templates worden nu vervangen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu