De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Dit zijn de CAT S61 en Land Rover Explorer, twee stevige smartphones

Michel van 't Klaphek
23 februari 2018, 10:55
2 min leestijd
Dit zijn de CAT S61 en Land Rover Explorer, twee stevige smartphones

Voorafgaand aan het Mobile World Congress (MWC) kondigt Bullit Group twee stevige smartphones aan: de CAT S61 en Land Rover Explorer. Lees in dit artikel wat de toestellen te bieden hebben.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de CAT S61 en Land Rover Explorer

De MWC gaat maandag van start en vormt steevast het toneel voor fabrikanten om hun nieuwste telefoons tentoon te stellen. Bullit Group, bekend van de CAT-‘bouwvakkerstelefoons’, neemt een voorsprong en kondigt twee stevige telefoons aan.

De CAT S61 volgt de S60 uit 2016 op. Hij heeft een 5,2 inch-scherm met full-hd-resolutie. Bovenop het scherm is een laagje Corning Gorilla Glass 5 aangebracht, waardoor het beter bestand is tegen krassen. Het toestel is uiterlijk eind juni verkrijgbaar in Nederland tegen een adviesprijs van 899 euro.

Stevige smartphone met verbeterde hittecamera

De behuizing is stof- en waterdicht. Je kunt hem tot één uur op een maximale diepte van drie meter gebruiken zonder schade op te lopen. Over schade gesproken: de CAT S61 kan wel tegen een stootje. Volgens de fabrikant overleeft het toestel valpartijen tot een hoogte van 1,80 meter. Dankzij de 4500 mAh-accu moet je met gemak twee dagen vooruit kunnen op één lading. Hij draait op Android 8.0 (Oreo) en ontvangt volgend jaar de upgrade naar Android P.

CAT S61

De S61 is op diverse vlakken verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. De hittecamera heeft nu een temperatuurbereik tot 400 graden Celsius. Handig wanneer je vaak met heet materiaal werkt. Ook komt de functie goed van pas tijdens het opsporen van warmteverlies rondom aangebracht isolatiemateriaal. Bovendien is de MyFlir-app bijgewerkt, waardoor je camerabeelden nu ook kan livestreamen. Tot slot is de CAT S61 uitgerust met een luchtkwaliteitsmeter waardoor je hoge concentraties schadelijke stoffen kunt constateren, zoals verf.

Land Rover Explorer: gemaakt voor het buitenleven

Geïnspireerd op de auto’s van Land Rover, zoals de Discovery, verschijnt binnenkort de Land Rover Explorer. Deze smartphone is gemaakt voor het buitenleven. De Explorer beschikt over een robuuste, stevige behuizing die stof- en waterdicht is. Bovendien is hij bestand tegen extreme temperaturen. Modder en regen maken eveneens geen kans. Het toestel is vanaf mei te koop tegen een adviesprijs van 649 euro.

Land Rover Explorer

Het 5 inch-scherm heeft een full hd-resolutie en wordt beschermd door een laagje Corning Gorilla Glass 5. Onder het scherm zijn luidsprekers geplaatst, die lijken op de neus van de Discovery. Je krijgt standaard het zogenoemde ‘Adventure Pack’ bij de telefoon. Dit pakket bestaat uit een extra 3600 mAh-accumodule, antenne voor nauwkeuriger gps-signaal en extra topografische kaarten. Deze kaarten kun je zelf downloaden via de ViewRanger-app. In het toestel zelf zit een 4000 mAh-accu: genoeg om twee dagen met één lading vooruit te kunnen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Cat S61
Cat S61

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu