De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Digg Android-app uitgebracht: prachtige rss-lezer voor al je feeds

Redactie
30 augustus 2013, 10:15
2 min leestijd
Digg Android-app uitgebracht: prachtige rss-lezer voor al je feeds
digg android

De prachtige Digg Android-app is eindelijke uitgebracht. Digg is een sociale nieuwslezer waar je al je favoriete rss-feeds in kunt gooien en zo je eigen nieuwsconsumptie creëert – net als Feedly en vroeger Google Reader.

De Digg Android-app bevat verhalen van de Digg-homepage alsmede de rss-feeds binnen Digg Reader, helemaal geoptimaliseerd voor je Android-toestel. De Digg-app was al geruime tijd voor iOS beschikbaar en de Android-app belooft alles wat Digg heeft beloofd.

Lees verder na de advertentie.

Digg Android-app is lekker sociaal

Zo kunnen gebruikers snel door de topverhalen van Digg navigeren, maar het belangrijkste, de Digg Reader, heeft ook belangrijke features gekregen. De verhalen die via je rss-feeds in Digg komen, kun je opslaan in Instapaper, Pocket, Readability, of delen via Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Tumblr, WordPress, Buffer, Dropbox, Google Drive, email, tekst of vrijwel elke andere app op je Android-toestel. Heel handig.

Daarnaast geeft Digg je de mogelijkheid om door alle feeds te zoeken, de items op populariteit te sorteren om zo de meest gedeelde items te lezen en natuurlijk nieuwe rss-feeds in de app te laden. Als je ervoor kiest, heb je ook de mogelijkheid om je Diggs (hetgeen waarmee je artikel waardeert) automatisch via sociale netwerken te delen.

De minimalistische interface van Digg valt direct op. De wit-grijs-zwart-kleuren zijn lekker rustig voor het oog waardoor de gebruiker zich voornamelijk op de tekst en andere content blijft focussen. De menubalk en navigatie is daarnaast ook nog eens zeer simpel en houdt zich vast aan de Holo-richtlijnen die door vele apps worden gebruikt en met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) zijn geïntroduceerd. Een fijn gegeven.

Digg Android-app downloaden

De Digg Android-app is gratis in Google Play te downloaden. In de volgende update wordt de mogelijkheid om alleen ongelezen items te tonen en om de tekstgrootte aan te passen toegevoegd.

Download: Digg (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu