De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze 31 emoji komen in 2022 en 2023 naar je Android-telefoon

Wouter Nijsen
14 juli 2022, 9:28
1 min leestijd
Deze 31 emoji komen in 2022 en 2023 naar je Android-telefoon

Je Android-smartphone krijgt er dit jaar (of volgend jaar) een boel nieuwe emoji bij, die je kan gebruiken in je favoriete chat-apps. Nieuw zijn onder meer emoji van een ezel, kwal, gans en verschillende kleuren hartjes.

Lees verder na de advertentie.

Deze emoji zijn nieuw

Hoewel we nog eventjes op de release van de nieuwe emoji moeten wachten, heeft het Unicode Consortium de 31 nieuwe plaatjes onthuld. Dit is de organisatie die de emoji kleurt en geschikt maakt voor alle telefoons. Niet alle emoji zullen uiteindelijk worden uitgebracht, maar doorgaans wordt het overgrote gedeelte goedgekeurd.

Emoji 15.0

Normaal gesproken worden ieder jaar veel meer nieuwe emoji uitgebracht; dit keer zijn het er dus ‘maar’ 31. Gelukkig zijn de nieuwste emoji wel de moeite waard en zien ze er leuk uit. Zo komen er nieuwe icoontjes voor dieren, zoals een ezel, eland, gans en kwal. Ook zien we emoji voor erwten, een waaier en een wifi-icoontje.

Verder kun je straks hartjes sturen in verschillende kleuren: roze, lichtblauw en zwart/grijs. Met het trillende gezichtje kun je geschokt reageren op berichtjes en er is zelfs een emoji voor gember. Verder zijn er verschillende handjes om bijvoorbeeld een high-five mee te maken.

Wanneer kun je de nieuwe emoji gebruiken?

De release van de 31 nieuwe emoji hangt af van Google en de fabrikant van jouw smartphone. De bundel van deze nieuwe afbeeldingen staat ook wel bekend als het Emoji 15.0-pakket. De emoji zijn klaar voor de implementatie en worden in september goedgekeurd.

Daarna is het afwachten met welke update de emoji officieel hun intrede maken. De release wordt eind 2022 of in 2023 verwacht. Voorlopig moeten we als Android-gebruikers dus nog even geduld hebben.

Bron: Emojipedia
Bron afbeelding: Emojipedia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu