Zakelijke versie Facebook binnen enkele maanden beschikbaar
Gijs Ettes

Facebook at Work, de zakelijke versie van het sociale netwerk, wordt ‘binnen enkele maanden’ beschikbaar. Dat laat  een medewerker van Facebook weten aan Reuters.

Facebook at Work in een notendop

Facebook at workDe zakelijke Facebook-versie werd begin dit jaar aangekondigd. Naast een Work-app voor Android en iOS lanceerde Facebook toen ook een versie die via het web is te benaderen en bedrijven in staat stelt om hun werknemers sociale netwerken te laten creëren, compleet met aparte inlogs. Deze ogen en werken vrijwel hetzelfde als Facebook zelf en er kan snel geschakeld worden tussen een zakelijke en privéomgeving. Tot nu toe kon maar een beperkt aantal bedrijven Facebook at Work testen, maar daar moet de komende maanden verandering in komen.

Volgens Facebook is de zakelijke versie gebaseerd op de manier waarop het sociale netwerk voorheen intern bij Facebook werd gebruikt. Facebook at Work maakt het gemakkelijk om zakelijke discussies te voeren en samen te werken met collega’s, zonder dat vrienden uit je privéomgeving berichten en updates  kunnen zien. Het is Facebooks antwoord op populaire zakelijke applicaties als Slack, Yammer, Convo en Socialcast. Wel missen nog belangrijke functies als het gezamenlijk kunnen bewerken van documenten.

Waarschijnlijk zal Facebook at Work op termijn gaan werken met abonnementen, zodat er ook aan de dienst verdiend kan worden. Advertenties en applicaties van derde partijen zijn nu nog  uitgeschakeld. De zakelijke versie van Facebook zal zich voornamelijk richten op bedrijven met 100 werknemers of meer.

Het laatste nieuws over Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.