De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Facebook Messenger krijgt automatisch afspelende videoreclame

Thomas Haenen
20 juni 2018, 10:19
2 min leestijd
Facebook Messenger krijgt automatisch afspelende videoreclame

Facebook Messenger krijgt binnenkort een nieuw type advertenties. Tussen de berichten van je vrienden door zie je straks automatisch-afspelende video’s.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger video-reclame rolt uit

De videoreclames rollen de komende tijd geleidelijk uit naar alle gebruikers wereldwijd, zo heeft Facebook bevestigd tegen Recode. Een selecte groep gebruikers ziet de advertenties nu al, en binnen een paar weken zijn ze waarschijnlijk voor iedereen zichtbaar.

Facebook plaatst de advertenties in je inbox, het overzicht van alle binnengekomen berichten van familie, vrienden en andere contacten. Ze worden dus niet in gesprekken zelf getoond. Onduidelijk is nog hoe groot de advertenties precies zijn, en of het geluid automatisch aan staat.

facebook herinneringen

Het bedrijf toont al langer videoreclame in het nieuwsoverzicht van Facebook, Instagram en Instagram Stories, maar Messenger was tot nu toe relatief reclamevrij. Ook berichtendienst WhatsApp, enkele jaren geleden overgenomen door Facebook, heeft nog geen advertenties.

‘Geen vrees voor irritatie’

Het sociale netwerk is niet bang dat gebruikers zich gaan irriteren aan de advertenties. “De gebruikerservaring is voor ons de hoogste prioriteit,” aldus Stefanos Loukakos, hoofd van de advertentiedivisie van Facebook Messenger.

“We weten nog niet of het gaat werken, maar bij gewone advertenties hebben we tot nu toe geen veranderingen gezien in het gedrag van de gebruikers, of hoeveel berichten ze versturen. Video is iets anders, maar we verwachten niet dat het een verschil maakt.”

Google zet juist stappen om automatisch afspelende video’s tegen te gaan. Het bedrijf introduceerde in februari een ingebouwde adblocker voor Chrome. Die blokkeert alleen advertenties die het bedrijf als ‘vervelend’ beschouwt, waaronder banners die het scherm vullen, en dus ook video’s die automatisch met geluid afspelen. Die advertenties worden echter alleen geblokkeerd in Googles eigen browser. Het bedrijf kan weinig doen tegen reclame in andere apps.

Het laatste nieuws over Facebook

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu