De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Facebook laat je nu video’s offline opslaan in de Android-app

Lars Paymans
19 juli 2016, 17:20
1 min leestijd
Facebook laat je nu video’s offline opslaan in de Android-app

Facebook voegt een nieuwe functie toe aan de Android-app, waarmee je video’s kunt opslaan. Zo kun je ze gemakkelijk op een later moment terugkijken, zonder dat je er data mee verbruikt.

Lees verder na de advertentie.

Facebook offline video opslaan

Deze Facebook offline video’s waren oorspronkelijk alleen voor de Indische markt bedoeld, maar TheNextWeb ontdekte dat het sociale netwerk ervoor gekozen heeft om de functie ook in de rest van de wereld beschikbaar te maken.

Facebook offline video

Zelf uittesten of jij Facebookvideo’s offline kan opslaan is heel gemakkelijk. Zoek simpelweg een filmpje op in je tijdlijn en tik op het menu om de optie ‘Save Video’ in beeld te zien verschijnen. Het opgeslagen bestand wordt vervolgens onder ‘video’s’ in het mapje ‘Saved’ gezet. Met deze nieuwe functie sla je de video’s dus niet op in je videogalerij, maar blijven ze wel offline bewaard in de Facebook-app. Je hebt dus wel steeds de Facebook-app nodig om deze video’s te kunnen bekijken.

Omdat het om een geleidelijke uitrol zou gaan, is de functie echter nog niet voor iedereen beschikbaar. Zo kunnen wij de Facebook offline video nog niet vinden in onze app. Zorg er dus voor dat je de meest recente versie van de app op je Android hebt staan om er straks als eerste mee aan de slag te kunnen.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: TheNextWeb
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu