De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Populaire game Fortnite komt deze zomer naar Android

Michel van 't Klaphek
18 mei 2018, 19:29
2 min leestijd
Populaire game Fortnite komt deze zomer naar Android

Fortnite komt in de zomer ook voor Android uit! De populaire online multiplayer is momenteel al speelbaar op de iPad en iPhone. De game krijgt bij uitkomst direct enkele nieuwe functies.

Lees verder na de advertentie.

Fornite voor Android verschijnt deze zomer

Dat maakt Epic Games, de ontwikkelaar, bekend op haar website. In het persbericht valt te lezen dat de game deze zomer uitkomt, alhoewel men een specifieke datum in het midden laat. In theorie zou de game dus al over een maand kunnen verschijnen. Het is echter ook goed mogelijk dat we tot halverwege september moeten wachten. Men maakt te zijner tijd meer bekend over een specifieke datum.

De iOS-versie is sinds april voor iedereen speelbaar en een groot succes. Naar schatting bracht de game in de eerste drie weken na uitkomst al ruim vijftien miljoen dollar in het laatje. Deze omzet wordt behaald door middel van in-game-aankopen. Je kunt na betaling onder meer het uiterlijk van je personage aanpassen.

Fortnite Android release zomer

Verbeteringen op komst

Daarnaast maakt de ontwikkelaar bekend bezig te zijn met enkele verbeteringen, waaronder het toevoegen van voice-chat. Hiermee kun je met andere deelnemers praten tijdens het gamen. Ook is er een batterijbesparingsmodus op komst, waardoor je minder snel door je accu heen gaat. Tot slot kunnen karakters binnenkort op de automatische piloot rennen, terwijl jij schiet. De Fortnite Android-versie heeft deze functies bij uitkomst.

Kun je niet langer wachten op Fortnite? Dan is PUBG Mobile waarschijnlijk het beste alternatief. Dit is de mobiele versie van de populaire console- en pc-game PlayerUnknown’s Battleground. Het is iets anders van opzet, maar nog steeds battle royale. Lees er alles over in onze PUBG Mobile review.

Ook interessant: PUBG op je smartphone: de 4 beste Battle Royale Android-games

Op de hoogte blijven van de Fortnite-release? Download de Android Planet-app, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Bron: Epic Games
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu