PUBG Mobile review: topgame nu speelbaar op je smartphone

Erwin Vogelaar
20 maart 2018, 16:09
4 min leestijd
PUBG Mobile review: topgame nu speelbaar op je smartphone

Een download van PlayerUnknown’s Battlegrounds voor Android is nu te vinden in de Play Store. Werkt dat wel, zo’n grote Battle Royale-game op een smartphonescherm? Lees het in onze PUBG Mobile review.

Lees verder na de advertentie.

PUBG Mobile review

PlayerUnknown’s Battlegrounds (afgekort tot PUBG) is een fenomeen. Eerst ontplofte de game op de pc, later kwam er een versie voor spelcomputer Xbox One uit en nu kun je de volledige game gewoon op je smartphone spelen.

Aanvankelijk was deze smartphoneversie alleen in China verkrijgbaar. Nu concurrent Fortnite een stap naar smartphones zet met een bètaversie op iOS, hebben de makers achter PUBG de game wereldwijd beschikbaar gemaakt.

Dit is Battle Royale

In PUBG spring je uit een vliegtuig boven een eiland samen met 99 andere spelers. Land je, dan moet je zo snel mogelijk wapens en bepantsering vinden om jezelf te verdedigen. Het speelveld wordt namelijk steeds kleiner gemaakt, waardoor je hoe dan ook andere spelers tegen gaat komen. Het doel is om als laatste over te blijven. Dan krijg je ‘Winner Winner Chicken Dinner!’ in beeld en begint het hele verhaal opnieuw.

pubg mobile review

Battle Royale-games zoals PUBG zijn interessant, omdat elk potje totaal anders is. Aangezien er zoveel andere spelers meedoen die elk hun eigen strategie hebben en anders reageren op situaties, weet je nooit wat er gaat gebeuren. Het ene potje lig je minuten lang stil in het gras, terwijl je de andere keer in een jeep over het eiland raast.

Als je net start, ga je waarschijnlijk regelmatig dood door een kogel die uit het niets lijkt te komen, maar door gebruik te maken van je omgeving en goed rond te kijken, word je steeds beter in het ontwijken daarvan.

Maar hoe werkt dat op een smartphone?

PUBG Mobile speelt hetzelfde als op de pc en Xbox One. Om dat voor elkaar te krijgen, zijn er wel een aantal aanpassingen gedaan. Het duidelijkst is de besturing. Op het scherm staan een hoop knoppen voor bijvoorbeeld hurken, liggen, herladen en schieten. Daar raak je best snel aan gewend. Speel je vaker shooters op Android, dan weet je waarschijnlijk niet beter.

Het grootste probleem dat wij hadden is dat we regelmatig de schietknop indrukte bij het rondkijken, waardoor we onze locatie aan de spelers in onze omgeving verraadde. Op een smartphone met een groter scherm heb je hier niet zo snel last van.

pubg mobile review

Verder zijn er slimme oplossingen om het spelen op je smartphone makkelijker te maken. Bijvoorbeeld het rennen. Met je vinger op het linkerkant van het scherm verschijnt er een virtueel pookje om te lopen en rennen. Schuif je jouw vinger iets verder door, dan blijft je personage rennen en hoef je het scherm niet meer aan te raken. Je kijkt rond door je vinger op een oogje te plaatsen en te slepen.

Voornamelijk het looten is makkelijker gemaakt. Je hoeft niet meer elk voorwerp apart te selecteren. Je pakt automatisch de items op die je nodig hebt, zoals een wapen, helm of betere rugzak. Ook attachments, zoals een scope voor op je geweer, wordt er vanzelf opgezet. Kom je later andere wapens of attachments tegen, dan ruil je deze handmatig om.

Priegelen, maar uitstekend

PUBG is wel echt priegelen op een smartphone. Je kunt de vijanden niet zo goed zien als op een groot scherm, en een wapen richten met je vinger is toch lang niet zo precies als met een muis. PUBG Mobile is dus niet de ideale manier om PlayerUnknown’s Battlegrounds te beleven, maar het werkt alsnog verbazingwekkend goed. We kunnen bijna net zoveel genieten van een potje PUBG op onze smartphone als op de pc. Dat komt omdat de game gewoonweg onwijs goed en leuk is.

PUBG Mobile laat zien hoe ver we zijn gekomen met smartphonegames. Van simpele spelletjes naar zo’n enorm uitgebreide Battle Royale-game, waarin je met honderd spelers op een enorm eiland rondloopt. We leven echt in de toekomst.

Gratis?

PUBG Mobile is gratis te spelen, maar natuurlijk hebben de makers wel manieren om geld te verdienen. Dat gebeurt voornamelijk via lootcrates waar items in zitten. Gelukkig zijn deze items altijd cosmetisch. Je kunt dus geen voordeel in deze game kopen waardoor je beter wordt, maar er enkel leuker uitzien.

De app download je gratis in de Play Store via onderstaande link. Bij het opstarten kijkt de game naar de hardware van je smartphone en wordt er bepaald hoe mooi de omgevingen worden. Let wel op: je smartphone kan best warm worden en je accu gaat rap leeg. Dat is het echter meer dan waard.

Download PUBG Mobile in Google Play (gratis)

Meer games

Elke maand kiezen wij de vijf beste nieuwe games uit de Play Store. Check de beste Android-games van februari. Aan het eind van deze maand kiezen we er weer vijf uit en PUBG Mobile hoort daar ongetwijfeld bij. Benieuwd naar de rest? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu