PUBG op je smartphone: de 4 beste Battle Royale Android-games

Erwin Vogelaar
4 januari 2018, 20:25
2 min leestijd
PUBG op je smartphone: de 4 beste Battle Royale Android-games

Wat is de beste Battle Royale Android-game? Met deze titels speel je kleine versies van PlayerUnknown’s Battlegrounds op je smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Beste Battle Royale Android-games

PlayerUnknown’s Battlegrounds was de grootste gamehit van 2017. De game brak op de pc het ene na het andere record als het gaat om aantallen spelers. Inmiddels is de game ook voor spelcomputer Xbox One verkrijgbaar en er komt een Android-versie aan. Helaas is die Android-game alleen voor de Chinese markt bedoeld. Gelukkig staan er meerdere goede alternatieven in de Play Store.

Deze games volgen allemaal hetzelfde principe. Een flink aantal spelers wordt vanuit een vliegtuig of helikopter in een gebied gedumpt. Daar moet je wapens en bepantsering vinden en binnen een steeds kleiner worden gebied blijven. Het doel is uiteindelijk om als laatste over te blijven. Op een Android-smartphone is het wat priegelen, maar er is toch een hoop mogelijk.

1. Survivor Royale

Survival Royale lijkt erg op PlayerUnknown’s Battlegrounds en doet nauwelijks af aan zijn inspiratiebron. Alles zit er in. En hoewel de interface vol staat met kleine knopjes, blijft de game goed speelbaar. Dat is een behoorlijke prestatie. Dat komt ook omdat het mogelijk is om de besturing tot in de kleinste details naar eigen wensen aan te passen. Ook is de kwaliteit van de graphics te verminderen als je toestel het niet trekt.

Download Survivor Royale in Google Play (gratis)

2. Rules of Survival

Ook Rules of Survival is een uitstekende Battle Royale-game, die tevens erg veel lijkt op PlayerUnknown’s Battlegrounds. In de game krijg je de mogelijkheid om de knoppen op het scherm te verschuiven, maar er zijn wel minder mogelijkheden dan Survivor Royale om je speelervaring te personaliseren. Verder is Rules of Survival net als Survivor Royale een uitstekend voorbeeld van hoe uitgebreid games voor Android kunnen zijn.

Download Rules of Survival in Google Play (gratis)

3. Last Battleground: Survival

Ook Last Battleground: Survival is een competente battle royale-game, maar voelt beduidend minder soepel en compleet dan de vorige twee games. Deze keer krijg je tevens weinig mogelijkheden om de besturing aan te passen. Ook zitten er geen voertuigen in de game, wat toch jammer is. Net als het groene bloed.

battle royale android

Download Last Battleground: Survival in Google Play (gratis)

4. Free Fire – Battlegrounds

Free Fire heeft duidelijk niet de kwaliteit van de andere games, maar heeft wel zijn eigen voordelen. Zo is er een kleiner eiland waar je met maar vijftig spelers op landt. Hierdoor is het allemaal wat kleinschaliger en overzichtelijker, maar ook minder belastend voor je smartphone. De game mist wel duidelijk een goede tutorial en ziet er tevens lang niet zo mooi uit als de hierboven genoemde games.

battle royale android

Download Free Fire – Battlegrounds in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu