‘Dit is de HTC U11 Eye, voorzien van dubbele selfiecamera’

Thomas Haenen
12 januari 2018, 12:32
2 min leestijd
‘Dit is de HTC U11 Eye, voorzien van dubbele selfiecamera’

HTC brengt mogelijk volgende week al een nieuwe smartphone uit, de U11 Eye. Het toestel legt de focus op de camera, met onder andere een dubbele selfiecamera voorop.

Lees verder na de advertentie.

‘Foto’s HTC U11 Eye gelekt’

Beelden van de nieuwe smartphone werden door Evan Blass gedeeld op Twitter. Volgens de betrouwbare telecominsider gaat het toestel de HTC U11 Eye of Eyes heten. De foto’s verraden dat die naam een verwijzing is naar de dubbele selfiecamera voorop. Het is nog onbekend hoeveel megapixels deze camera’s precies hebben, en wat voor doel de tweede lens precies dient. Bij de onlangs verschenen Huawei Mate 10 Lite wordt de extra camera bijvoorbeeld gebruikt om een scherptediepte-effect aan selfies toe te voegen.

Het toestel wordt volgende week maandag al officieel aangekondigd. HTC zou de Aziatische pers hebben uitgenodigd voor de presentatie van een nieuw toestel op 15 januari. Het is nog niet helemaal bekend of de smartphone vervolgens ook in Nederland verschijnt, al brengt HTC zijn toestellen doorgaans wel wereldwijd uit.

Dit zijn de U11 Eye specificaties

De foto toont een nagenoeg randloos scherm, dat volgens bronnen 6 inch groot is. De U11 Eye wordt aangestuurd door een Snapdragon 652-chip met 4GB werkgeheugen, die we doorgaans in midrange-smartphones van zo’n 400 tot 500 euro zien.

Daarnaast heeft het toestel 64GB opslagruimte, 4GB werkgeheugen en een onbekende camera achterop. Daar vind je ook de vingeragdrukscanner. De accucapaciteit is een zeer ruime 3930 mAh. Dat is precies dezelfde capaciteit als de HTC U11 Plus. Dat nieuwe vlaggenschip van het Taiwanese bedrijf is pas sinds kort in Nederland te koop.

De naam suggereert dat het om een opvolger van de HTC Desire Eye gaat. Dat toestel uit 2014 viel ook al op met zijn selfiecamera. Voorop zat een flinke 13 megapixel-lens, aangevuld met een led-flitser. Daar was HTC toen nog één van de eersten mee. Inmiddels zijn er steeds meer fabrikanten die hun selfiecamera’s voorzien van een flitser.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu