HTC

HTC

HTC is een hele bekende smartphonefabrikant die tegenwoordig nog nauwelijks een rol van betekenis heeft. Een groot contrast met de eerste jaren van de smartphone, toen het één van de grootste merken was. De huidige HTC-toestellen zijn niet of nauwelijks in Nederland te koop en daarom niet interessant als je een nieuwe smartphone zoekt. HTC lanceert sowieso nog maar weinig smartphones en hanteert een kortlopend updatebeleid. Het merk richt zich inmiddels meer op andere productgroepen, waaronder Virtual Reality-headsets in de Vive-serie. Lees verder

Laatste HTC reviews

HTC nieuws

HTC 'grondlegger' van Android

HTC 'grondlegger' van Android

In de begindagen van Android was HTC een bekende speler, omdat het bedrijf Android volledige omarmde. Het bracht meerdere toestellen uit en ging flink aan de slag met de eigen HTC-skin over Android heen. Dat was een schil die ver van het kale Android lag en allerlei extra’s bood. Zo had je keuze uit verschillende widgets die je kon vastpinnen op het scherm. Zo kon je het uiterlijk van de klok bijvoorbeeld een ander uiterlijk geven of direct al je kalenderafspraken van die dag zien.

Die skin werd de afgelopen jaren steeds verder verfijnd en uitgedund, waardoor ‘ie niet meer zo zwaar was. Het updatebeleid was in de begindagen van Android goed te noemen, maar in de latere jaren was het wat matig. Andere fabrikanten pakten dit beter aan en boden een beter beleid qua Androidversie- en beveiligingsupdates. Anno 2021 is HTC een speler zonder enige betekenis in de Androidwereld.

Alle HTC smartphones met prijzen

HTC de pionier van Android

HTC hoort bij de merken die Android als eerste omarmd heeft, maar stelt vandaag de dag niets meer voor op smartphonegebied. Het bedrijf lanceerde de eerste Android-telefoon, samen met Google. Deze HTC Dream – ook bekend als de T-Mobile G1-  vormde de start van Android-smartphones en is inmiddels een heus verzamelmodel. Na de Dream heeft HTC tientallen andere modellen uitgebracht. De eerste jaren met succes, toen merken als Samsung, LG en Huawei zich ook nog aan het uitvinden waren.

HTC hoorde een tijdje bij de vijf grootste smartphonemerken ter wereld en verkocht toestellen in alle prijsklassen. Van budgetmodellen met simpele specificaties en kleine schermen tot high-end modellen als de HTC One X met een destijds fraai display en de beste specificaties van het moment. In de jaren erna werd de concurrentie sterker en zag HTC de verkoop afnemen, ook omdat een deel van de HTC-klanten overstapte op een Apple iPhone.

Van top 5 naar beter kijken naar een ander merk

Inmiddels verkoopt HTC nog maar heel weinig smartphones en brengt het nog maar af en toe een nieuw model uit. Het bedrijf is nog in Nederland actief, maar HTC-toestellen zijn slecht verkrijgbaar en sowieso niet het aanbevelen waard. Dat komt met name omdat de fabrikant een slecht updatebeleid hanteert. HTC is zich in de afgelopen jaren vooral gaan richten op Virtual Reality en verkoopt met succes uiteenlopende VR-headsets. Die zijn wel het kopen waard. 

Als je nadenkt over een HTC-smartphone, kun je beter kijken naar een merk met meer toekomstperspectief. Denk aan marktleider Samsung, de groeiende fabrikanten Xiaomi en Oppo of een merk dat veel aandacht besteedt aan updates, zoals Nokia.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu