Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

HTC Desire Eye

HTC Desire Eye
7,0
Scherm 5.2 inch
Camera 13 megapixel

HTC Desire Eye: topper met flinke selfiecamera

De HTC Desire Eye is een HTC-toestel dat beschikt over niet één, maar twee flinke 13 megapixel-camera’s. Ze hebben allebei een grote sensor en een dubbele ledflitser, zodat je – ook in situaties met weinig licht – scherpe foto’s en selfies schiet. Het toestel legt de nadruk op fotografie: de camera-app heeft veel mogelijkheden zoals een selfiemodus waarbij automatisch foto`s worden geschoten als je `Say smile` zegt.

Verder heeft de camera opties om je foto`s te verfraaien en kun je met de front- en backcamera tegelijkertijd fotograferen en filmen. De camerasoftware is in staat om een foto gemaakt met de frontcamera in een foto te plakken die is gemaakt met de camera aan de achterzijde. Ook heeft de frontcamera gezichtsherkenning- en tracking, kunnen portretten worden samengevoegd en is er een fotohokjes-modus die een collega van vier kiekjes maakt. Tot slot kun je bij het voeren van videogesprekken de camera laten inzoomen op gezichten, zodat je elke gesprekspartner in een apart vlak kunt volgen.

De HTC Desire Eye in vogelvlucht

Het meest kenmerkende aan de HTC Desire Eye is de grote selfiecamera. Hiermee schiet je volgens HTC de ultieme zelfportretten. Verder is het toestel voorzien van uitstekende specificaties en een opvallend design. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

 • Uitstekende frontcamera voor de beste selfies
 • Camera-app is voorzien van veel functies om foto’s aan te passen
 • Prachtig 5,2 inch-scherm met 1920 bij 1080 pixels
 • Vlotte specificaties

Meer over de HTC Desire Eye

HTC Desire Eye ExperienceSelfies zijn populairder dan ooit en daarom komt HTC met de Desire Eye; een toestel specifiek gericht op het maken van zelfportretten. Om de smartphone zelfportretten  in goede kwaliteit te laten schieten, heeft HTC het toestel een 13 megapixel-frontcamera gegeven. Dit zorgt ervoor dat selfies er erg fraai  uitzien, zowel overdag als in het donker.

De focus op fotografie  betekent niet dat HTC veel concessies heeft moeten doen. Het toestel is namelijk voorzien van rappe interne hardware en kan daarnaast met 4G overweg. Dit maakt de smartphone voldoende toekomstbestendig. Ook fijn aan de Desire Eye is het grote 5,2 inch-scherm. Deze heeft een hoge resolutie van 1920 bij 1080 pixels, waardoor beelden er scherp en kleurrijk  uitzien. De grootte van het scherm zorgt er echter wel voor dat het toestel lastig met één hand te bedienen is.

De HTC Desire Eye draait uit de doos op Android 4.4.4 (KitKat) en kreeg ook de update naar Android Lollipop. Uiteraard is Sense, de bekende Android-schil van HTC, aanwezig. Sense is in de loop der jaren flink verbeterd en draait  op de Desire Eye soepel en vloeiend. Daarnaast brengt de skin enkele handige apps en Blinkfeed met zich mee. Laatstgenoemde fungeert als een soort ‘persoonlijk startscherm’, zodat je met een enkele swipe toegang hebt tot je favoriete content.

Ook de accu van de HTC Desire Eye is het vermelden waard. Deze heeft niet een heel grote capaciteit (2400 mAh), maar staat desondanks garant voor zo’n anderhalve dag bij normaal gebruik. Verder zijn er een aantal energiebesparende modi aanwezig, waarmee je de batterijduur van de Eye kunt verlengen. Uiteraard hebben we de HTC Desire Eye grondig getest, onze bevindingen lees je in de uitgebreide HTC Desire Eye review.

Pluspunten Desire Eye

 • Flinke selfiecamera maakt uitstekende foto's
 • Veel camerafuncties
 • Lekker groot scherm met hoge resolutie
 • Voorzien van prima specificaties

Minpunten Desire Eye

 • Resultaten van de camera zijn wisselend
 • Goedkope behuizing
 • Weinig opslagruimte beschikbaar
HTC Desire Eye
7,0
Welke HTC Desire Eye wil je?
Wij hebben momenteel geen HTC Desire Eye aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

HTC Desire Eye video

Laatste berichten

HTC start uitrol Android Lollipop-update voor Desire Eye

HTC start uitrol Android Lollipop-update voor Desire Eye

Nieuws HTC is gestart met de uitrol van Android 5.0.2 (Lollipop) voor de HTC Desire Eye, zo meldt LlabTooFeR, een bekende Twitteraar die roms voor HTC-toestellen ontwikkelt.
HTC Desire Eye Review: selfiesmartphone komt nét tekort

HTC Desire Eye Review: selfiesmartphone komt nét tekort

7
Reviews De HTC Desire Eye is de eerste waterbestendige smartphone van HTC en valt op door zijn 13 megapixel-camera met ledflitser aan de voorzijde. Daarmee moet het de ultieme selfiesmartphone zijn. Maar is dat ook wel zo? Je leest het in deze HTC Desire Eye review.
Nederlandse webshops starten pre-orders voor HTC Desire Eye

Nederlandse webshops starten pre-orders voor HTC Desire Eye

Nieuws De gisteravond aangekondigde HTC Desire Eye is sinds vandaag al te reserveren bij een tweetal Nederlandse webshops. De nieuwe selfiesmartphone van HTC heeft een losse adviesprijs van 499 euro en…
Diverse HTC-toestellen krijgen meer camerafuncties

Diverse HTC-toestellen krijgen meer camerafuncties

Nieuws Gisteravond onthulde HTC de Desire Eye, een nieuwe high-end smartphone die is voorzien van twee 13 megapixel-camera’s met een dubbele flitser. Het toestel onderscheidt zich door de camera’s, maar ook…
HTC Desire Eye officieel: selfiesmartphone met high-end specs

HTC Desire Eye officieel: selfiesmartphone met high-end specs

Nieuws HTC heeft vanavond de Desire Eye officieel onthuld. De nieuwe smartphone wordt gekenmerkt door high-end specs en twee 13 megapixel-camera’s (aan de voor- en achterzijde) die allebei zijn voorzien van…