Google brengt nieuw ontwerp voor Gmail uit met Taken-app

Rick van der Veer
25 april 2018, 10:24
2 min leestijd
Google brengt nieuw ontwerp voor Gmail uit met Taken-app

Google heeft maildienst Gmail van een flinke update voorzien. De dienst heeft een nieuw uiterlijk en gaat nu slimmer om met de inhoud van je mailtjes. Ook introduceert het bedrijf Google Taken.

Lees verder na de advertentie.

Grote Gmail-update met nieuw ontwerp

Het nieuwe ontwerp voor Gmail ziet er niet alleen moderner uit, maar is ook een stuk slimmer geworden. Daarnaast heeft Google een nieuwe app voor takenlijstjes uitgebracht, die geïntegreerd zit in het nieuwe design. We hebben hieronder voor je op een rijtje gezet wat er allemaal is veranderd.

1. Nieuw ontwerp

Het uiterlijk van Gmail was dringend aan een nieuwe lik verf toe, want het huidige ontwerp ging al een aantal jaren mee. Het nieuwe ontwerp maakt meer gebruik van afgeronde hoeken, met zachtere kleuren, waardoor de maildienst professioneler oogt. Daarnaast is de zoekbalk bovenin groter gemaakt, zodat die prominenter zichtbaar is.

Gmail desktop-update

Gmail heeft daarnaast een nieuwe zijbalk aan de rechterkant. Hier vind je handige snelkoppelingen naar andere Google-apps, zoals Agenda, Keep en het nieuwe Tasks. Deze apps zijn met de uitvouwbare zijbalk meteen te gebruiken vanuit Gmail, zodat je geen losse tabs hoeft te openen.

2. Veiligheidsopties

De Gmail-update bevat daarnaast een aantal verbeteringen op het gebied van beveiliging, voornamelijk gericht op zakelijke gebruikers. Zo kun je nu e-mails sturen die na een bepaalde tijdsperiode niet meer leesbaar zijn, en kun je per bericht tweestapsverificatie instellen.

Ook is de Snooze-optie uit Google Inbox eindelijk in Gmail zelf te gebruiken, waarmee je berichten later kunt laten terugkomen. Krijg je berichten in het Engels, dan kun je met Smart Reply vooraf ingestelde antwoorden sturen, wat je weer tijd bespaart. Gmail helpt je nu ook herinneren aan emails die nog beantwoord moeten worden, door je mails te scannen met behulp van AI.

3. Google Taken

Met de update introduceert Google (eindelijk) een eigen app om takenlijstjes te maken. Deze zit, zoals gezegd, niet alleen in Gmail geintegreerd, maar is ook voor Android te downloaden.

De app is simpel in zijn opzet. Je kunt lijstjes met taken maken en deze van een deadline voorzien, maar meer dan dat is op dit moment niet mogelijk. Let wel op: wil je de app zowel op je desktop als je Android gebruiken, dan moet je wel op dezelfde account zijn ingelogd.

Download Google Taken in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu