De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Doktoren gebruiken Google Cardboard om leven baby te redden

Jarno Stinissen
30 december 2015, 13:46
1 min leestijd
Doktoren gebruiken Google Cardboard om leven baby te redden

In noodgevallen moet je creatief zijn, zo moet een groep doktoren uit Florida gedacht hebben. Bij een operatie van een vier maanden oude baby werd Googles kartonnen vr-bril ingezet om de ingewikkelde procedure tot een goed einde te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Google Cardboard redt leven

Zonder het gebruik van Google Cardboard had de vier maanden oude baby Teegan Lexcen waarschijnlijk niet meer geleefd. Om haar hart op de juiste plek te krijgen, was een operatie nodig. Door haar jonge leeftijd en de locatie van het hart, was het echter voor de doktoren vrijwel onmogelijk om de procedure uit te voeren.

google cardboard redt leven

Kort voor de operatie kreeg een van de behandelend artsen een stukje karton met een smartphone erin, de Cardboard van Google. De bril maakte het mogelijk om meerdere CT-scans te bestuderen en te bepalen dat een incisie door het borstbeen genoeg zou zijn. De zeven uur durende operatie bleek een succes, waardoor het leven van de baby gered kon worden.

Dit mooie (verlate) kerstverhaal toont nog maar eens aan dat Google Cardboard niet alleen een goedkope oplossing is om films en games in virtual reality af te spelen, maar dat de bril van karton ook van pas kan komen in de medische wereld. De toepassingen van vr zullen het komende jaar alleen nog maar groter worden, mede dankzij de release van de HTC Vive en consumentenversie van de Oculus Rift.

Het laatste nieuws over Google Cardboard

Bron: Redbook Mag
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu