Met Googles Fast Pair-update koppel je sneller je bluetooth-koptelefoon

Staat er voor Sinterklaas een draadloze koptelefoon op je verlanglijstje? Dan is het misschien handig om voor een exemplaar te kiezen dat Fast Pair ondersteunt. Die kun je nu nog sneller aan je Android-smartphone koppelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Fast Pair-update maakt draadloze headsets slimmer

Je kunt voortaan bluetooth-accessoires koppelen aan je Google-account. Stap je over naar een nieuwe Android-smartphone of -tablet, dan kun je vervolgens nog sneller je koptelefoon of speaker linken aan je toestel. Daardoor heb je geen gehannes meer met de koppelmodus van je koptelefoon, en het zoeken in de instellingen naar het juiste apparaat.

Herkent je smartphone een koptelefoon die je eerder aan je Google-account hebt gekoppeld, dan krijg je direct een notificatie. Daar hoef je alleen maar op te drukken om de twee apparaten te linken. Het instelproces is vergelijkbaar met hoe je AirPods aan een iPhone koppelt.

Google Fast Pair-update

Helaas is wel vereist dat je bluetooth-apparaat Googles Fast Pair-technologie ondersteunt. Die technologie is vooralsnog echter beperkt tot een handjevol speakers en koptelefoons. Wel zegt het zoekbedrijf er werk van te maken om Fast Pair in meer apparaten te stoppen. Google is in gesprek met ‘enkele tientallen partners’, waaronder gevestigde namen als Bose en Anker.

Meer Fast Pair-apparaten onderweg

Ook werkt Google met Qualcomm om Fast Pair-technologie in te bouwen in draadloze chips, zodat fabrikanten minder werk hoeven te doen om het te implementeren. Dat suggereert dat er vanaf volgend jaar meer Fast Pair-koptelefoons en -speakers verschijnen.

Volgend jaar zal Fast Pair bovendien ook werken met Chromebooks. Daardoor hoef je straks dezelfde koptelefoon maar één keer te koppelen aan een Google-account om hem zonder gedoe te gebruiken op je smartphone, laptop of tablet.

Ben je nu op zoek naar een Fast Pair-headset, dan kun je onder andere kiezen voor Googles eigen Pixel Buds. Ook de Plantronics Voyager 8200 en Libratone Q Adapt On-Ear ondersteunen het. Je hebt een smartphone met Android 6.0 of nieuwer nodig, maar daaraan voldoen vrijwel alle smartphones van de afgelopen drie jaar.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.