Google I/O 2013 keynote duurt dit jaar 3 uur lang

Redactie
1 mei 2013, 9:26
1 min leestijd
Google I/O 2013 keynote duurt dit jaar 3 uur lang
google i-o

De afgelopen jaren verdeelde Google de aankondigingen op Google I/O over twee keynotes. Twee ochtenden achter elkaar werden nieuwe Android-versies en nieuwe producten zoals Google Glass en Google TV aangekondigd. Daarbij werd meestal een splitsing gemaakt: de ene dag ging het over Android, de andere dag over Chrome. Dit jaar zal het iets anders verlopen: er is één keynote gepland op 15 mei die maar liefst 3 uur duurt. Google heeft nog niet aangekondigd dat Android en Chrome zullen worden gecombineerd, al zijn er genoeg mensen die vinden dat het zin heeft als beide besturingssystemen meer overlap gaan vertonen.

Dat nu beide onderwerpen op één dag worden besproken is opmerkelijk, zeker omdat voormalig Chrome-baas Sundar Pichai Android onder zijn hoede kreeg op het moment dat Andy Rubin vertrok als leider van het Android-team.

Lees verder na de advertentie.

Verder kunnen we op Google I/O aankondigingen verwachten van Google Glass, dat tijdens de keynote van 2012 al op beide dagen uitgebreide aandacht kreeg. Zo was er de stunt van Sergey Brin, die met een skydive liet zien waar Google Glass allemaal toe in staat was. Behalve de keynote zullen er op Google I/O 2013 ook kleinere sessies zijn over Android, Chrome en Glass, Google+, Google Maps, YouTube en Google Wallet.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu