De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google I/O: het complete overzicht

Gijs Ettes
2 min leestijd
Google I/O

De Google I/O is de jaarlijks terugkerende ontwikkelaarsconferentie van Google waar regelmatig onthullingen met betrekking tot nieuwe soft- en hardware worden gedaan.

Lees verder na de advertentie.

De I/O richt zich voornamelijk op ontwikkelaars, al is er elk jaar ook een keynote die live is te volgen via het web en die ook voor consumenten interessant is. Benieuwd naar het laatste nieuws over Google I/O en de meest recente aankondigingen? Hieronder hebben we ze voor je verzameld.

Het laatste nieuws over Google I/O

De afkorting I/O staat voor ‘Innovation in the Open’, en innoverend is het evenement zeker. Het format is te vergelijken met de WWDC, Apples ontwikkelaarsconferentie die doorgaans iets eerder of later in het jaar plaatsvindt. De WWDC trapt af met een keynote waar regelmatig nieuwe producten worden gepresenteerd. Ook op de Google I/O is dit het geval en de conferentie heeft de afgelopen jaren dan ook garant gestaan voor interessante aankondigingen. Doorgaans duurt het evenement zo’n tweeënhalf uur.

Interessante aankondigingen

De afgelopen jaren kwamen de onderwerpen Google Maps (2008), Google Wave en OpenSocial (2009), Chrome en Google TV (2010), Chrome OS en Ice Cream Sandwich (2011), Google Glass, Google+ en Jelly Bean (2012), Google Play Music, Games en Hangouts (2013), en Android Wear aan bod. In 2015 en 2016 lag de focus respectievelijk op Google Foto’s en Google Home. Google Assistant, de slimme digitale assistent die in Android is geïmplementeerd, stal in 2017 de show.

Google I/O google io

Verder stond de recentste ontwikkelaarsconferentie van Google in het teken van de nieuwe Android-versie, die onder meer Fluid Experiences met zich meebrengt. Dit zijn verschillende vormen van multitasking, waarmee je meerdere apps tegelijk kunt gebruiken. Zo wordt de picture-in-picture-modus toegevoegd, zodat je YouTube of Netflix in een klein zwevend venster boven je andere apps kunt zetten. Ook bevat de update een ingebouwde wachtwoordenmanager, zogeheten ‘notification dots’ en verschillende verbeteringen die het besturingssysteem slimmer en veiliger maken.

Google I/O 2017 introduceerde ook nieuwe mogelijkheden voor Google Foto’s. Zo wordt het heel eenvoudig om in de app albums te maken door je favoriete kiekjes te selecteren. Je kunt zelfs vanuit de app direct een fysiek fotoboek laten afdrukken bij Google, al kan dat voorlopig alleen in de VS. Wel beschikbaar: suggesties om snel kiekjes met een vriend te delen en zogeheten ‘shared libraries’, waarmee bepaalde selecties automatisch worden gedeeld, bijvoorbeeld met je partner.

Lees ook: De belangrijkste aankondigingen van Google I/O 2017

Toestellen van Google

Ben je op zoek naar meer informatie over Google of een van de smartphones of tablets die de zoekgigant heeft uitgebracht, ga dan naar de Google-toestelpagina.

Heeft dit artikel je geholpen?

Google I/O archief

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu