Google lanceert vergelijkingssite voor Android-telefoons

phone-galleryWie een Android-telefoon gaat kopen, ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Er zijn tientallen verschillende modellen van net zoveel fabrikanten. Om het overzicht helder te houden lanceert Google een vergelijkingssite voor Android-telefoons. Zet drie telefoons naast elkaar en vergelijk de specificaties, zoals welk besturingssysteem geïnstalleerd is, hoeveel RAM een telefoon heeft en of het scherm een goede resolutie heeft.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De website bevat op dit moment zestien landen. Helaas ontbreekt Nederland. Mocht je willen weten welke toestellen in Nederland verkrijgbaar zijn, dan kun je het beste een land als ‘United Kingdom’ of ‘France’ selecteren om de toestellen te zien.

Er ontbreken nog wel een heleboel functies. Zo is het niet mogelijk om prijzen te vergelijken tussen aanbieders. Daarnaast kunnen bezoekers niet naar een bepaalde telefoon zoeken. Stel, je wil een telefoon met Android 2.2 en een 1 GHz-processor, dan moet je alle telefoons aanklikken om te zien welke toestellen er aan jouw specificaties voldoen.

Weet je na het bezoeken van Google’s vergelijkingssite nog steeds niet welke telefoon bij je past? Bezoek dan de koopgids met een overzicht van de beste Android-telefoons op Android Planet. Wellicht vind je daar een geschikte telefoon.

Bezoek de website van Google.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.