Google lanceert vergelijkingssite voor Android-telefoons

Redactie
30 september 2010, 8:32
1 min leestijd
Google lanceert vergelijkingssite voor Android-telefoons
phone-gallery

Wie een Android-telefoon gaat kopen, ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Er zijn tientallen verschillende modellen van net zoveel fabrikanten. Om het overzicht helder te houden lanceert Google een vergelijkingssite voor Android-telefoons. Zet drie telefoons naast elkaar en vergelijk de specificaties, zoals welk besturingssysteem geïnstalleerd is, hoeveel RAM een telefoon heeft en of het scherm een goede resolutie heeft.

De website bevat op dit moment zestien landen. Helaas ontbreekt Nederland. Mocht je willen weten welke toestellen in Nederland verkrijgbaar zijn, dan kun je het beste een land als ‘United Kingdom’ of ‘France’ selecteren om de toestellen te zien.

Lees verder na de advertentie.

Er ontbreken nog wel een heleboel functies. Zo is het niet mogelijk om prijzen te vergelijken tussen aanbieders. Daarnaast kunnen bezoekers niet naar een bepaalde telefoon zoeken. Stel, je wil een telefoon met Android 2.2 en een 1 GHz-processor, dan moet je alle telefoons aanklikken om te zien welke toestellen er aan jouw specificaties voldoen.

Weet je na het bezoeken van Google’s vergelijkingssite nog steeds niet welke telefoon bij je past? Bezoek dan de koopgids met een overzicht van de beste Android-telefoons op Android Planet. Wellicht vind je daar een geschikte telefoon.

Bezoek de website van Google.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu