De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google Maps krijgt Incognito- en ‘Eyes Free’ modus’

Lars Paymans
19 september 2019, 11:02
2 min leestijd
‘Google Maps krijgt Incognito- en ‘Eyes Free’ modus’

Google Maps heeft al heel wat updates gekregen in 2019, maar krijgt spoedig wederom twee handige functies. Met de Google Maps incognitomodus navigeer je anoniem en de Eyes Free-modus geeft je meer tijd om naar de weg te kijken.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps incognito modus laat je stiekem navigeren

De nieuwe functies werden ontdekt door Android Police, die een preview van Google Maps-versie 10.26 onder ogen kreeg. Daarin is goed te zien hoe de incognito modus net zo werkt als de bekende functie in Google Chrome.

Google Maps incognito modus

Zodra je in Google Maps incognito aanzet wordt je locatie niet bewaard en alles wat je opzoekt of naartoe navigeert kan niet gebruikt worden om je in de toekomst suggesties te geven. Ook is iedere zoekopdracht die je in Maps invult anoniem en kun je deze achteraf dus niet meer terugvinden. Daarnaast worden er geen notificaties gestuurd en word er geen persoonlijke info gebruikt om resultaten te personaliseren.

De Google Maps incognito modus activeer je door in de zoekbalk op het icoontje te tikken van een mannetje met een hoedje en bril op, zoals we die ook uit Google Chrome kennen.

Google Maps Eyes Free modus ontdekt

Een andere functie die ongetwijfeld ongelukken gaat voorkomen is de Eyes Free-modus. Hierover is wat minder bekend, maar deze zou speciaal ontworpen zijn om je minder naar je smartphone te laten kijken. Door je duidelijkere en meer info te geven via geluid, kun jij je ogen op de weg houden in plaats van het scherm van je telefoon.

Een functie die voor Nederlandse gebruikers goed van pas komt, nu er een smartphoneverbod is op de fiets. Met een dergelijke modus kun je dankzij een koptelefoon toch zo snel mogelijk naar je bestemming navigeren, zonder een boete te riskeren. Wanneer de twee Google Maps-verbeteringen voor iedereen beschikbaar komen is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu