‘Google Nexus-tablet krijgt quadcore-processor en Jelly Bean’

Redactie
26 mei 2012, 10:42
1 min leestijd
‘Google Nexus-tablet krijgt quadcore-processor en Jelly Bean’
Google Nexus tablet

Een betrouwbare bron van technologiewebsite TechnoBuffalo heeft een aantal details over de nieuwe Nexus-tablet bevestigd. De 7 inch tablet wordt door ASUS geproduceerd en zal op de Google I/O (27 juni) worden gepresenteerd. Maar dat is niet het meest interessante aan de gelekte informatie. Het schijnt dat de nieuwe Nexus-tablet op Jelly Bean (Android 5.0) draait. Het is al eerder voorgekomen dat Google binnen een jaar een nieuw besturingssysteem op de markt bracht, maar het lijkt een beetje onwaarschijnlijk door de vijfde verjaardag die Google in november viert.

De Nexus-tablet bevat volgens de anonieme bron een quadcore-processor, in tegenstelling tot de verwachte en goedkopere dualcore-processor. Nvidia, de maker van de processor, zei al eerder dat ze ook quadcore-processors voor goedkopere tablets onder de 200 dollar (159 euro) wilden produceren.

Lees verder na de advertentie.

Als de geruchten kloppen, zien we in juni een Nexus-tablet met een 7 inch scherm, quadcore-processor en Jelly Bean. En dat voor rond de 160 euro. Het klinkt op dit moment nog iets te mooi om waar te zijn, maar het is zeker niet uitgesloten dat Google deze imposante aanbieding in juni presenteert.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu