De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google organiseert festival voor indiegame-ontwikkelaars

Erwin Vogelaar
14 juli 2016, 20:37
2 min leestijd
Google organiseert festival voor indiegame-ontwikkelaars

Google organiseert een nieuw evenement dat zich compleet focust op kleine games gemaakt door kleine teams. Ontwikkelaars kunnen hun games nu indienen voor het Google Play Indie Games Festival.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Indie Games Festival

Komende september vindt  in San Francisco het eerste Google Play Indie Games Festival plaats. Google organiseert dit evenement zodat game-ontwikkelaars met kleine teams (minder dan vijftien fulltime werknemers) meer onder de aandacht komen. De games van deze kleine bedrijfjes willen in de Play Store nog wel eens ondergesneeuwd worden door de titels van grote bedrijven.

In onze maandelijks game-overzichten proberen we een balans te vinden tussen deze games om zo ook de kleinere studio’s met goede games aandacht te geven, maar deze pareltjes überhaupt vinden tussen de hoeveelheid apps die er in de Play Store gepubliceerd worden, is lastig.

google play indie games festival

Nederlandse game-makers hebben op dit moment nog pech, omdat het festival alleen game-makers uit de Verenigde Staten of Canada toelaat. Google hoopt dat er vooral ook games voor Cardboard en Tango getoond worden, de vr- en ar-platformen van Google.

“Als je een indiegame-ontwikkelaar bent, weet je dat games een krachtig medium is voor expressie van kunst”, stelt Google in het inschrijfformulier voor het Google Play Indie Games Festival. “Op Google Play staan kan je helpen om meer dan een miljard gebruikers te bereiken en een succesvol, globaal bedrijf op te bouwen. Dat is waarom we een Indie Games Festival in San Fransisco starten, om de passie en innovatie van indiegame-ontwikkelaar te vieren en te laten zien.”

De aanwezige ontwikkelaars mogen niet alleen hun games aan het publiek en pers laten zien, maar krijgen ook de kans om kaarten voor Google I/O 2017, Tango-smartphones en advertentieruimte te winnen. Spelers zullen kunnen kiezen welke games hun favorieten zijn, waarna die titels geselecteerd worden. Het is nog niet duidelijk of wij in de Benelux kunnen helpen met stemmen. De dertig ontwikkelaars die een plekje krijgen worden eind augustus onthuld.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: The Next Web
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu