Google start met in app-aankopen voor Android

Redactie
30 maart 2011, 7:43
1 min leestijd
Google start met in app-aankopen voor Android
android-makes-money

Google is gestart met in app-aankopen voor Android-apps, waardoor ontwikkelaars een nieuwe manier krijgen om geld te verdienen met hun apps. Ze kunnen gratis probeerapps uitbrengen, waarbij je na verloop van tijd een aankoop moet doen om de volledige functionaliteit tot je beschikking te krijgen. Ontwikkelaars moeten 30% van de inkomsten afdragen aan Google, net als bij een normale verkoop via de Android Market.

Applicaties die er gebruik van zullen maken, zijn Tap Tap Revenge (een muziek-ritmespelletje), ComiXology’s Comics (stripverhalen), Deer Hunter Challenge HD (een jachtspel), Dungeon Defenders (een tower defense-game) en WSOP3 Hold’em Legend van Glu (een pokerspel).

Lees verder na de advertentie.

in app aankopen

Google kondigde vorige maand bij de lancering van Android Honeycomb al aan, dat de in app-aankopen eraan zaten te komen. Afgelopen week kregen ontwikkelaars te horen dat de nieuwe functie op het punt stond om gelanceerd te worden. De ontwikkelaars konden zich er alvast op voorbereiden en hun apps aanpassen. Volgens onderzoeken leveren in app-aankopen meer geld op dan reclame binnen apps. Ontwikkelaars drongen er dan ook al langere tijd bij Google op aan, om de functie toe te voegen. Net als bij apps die je op de normale wijze via de Android Market koopt, reken je af via Google Checkout en dat betekent dat je een creditcard nodig hebt.

Op de iPhone bestaan in app-aankopen al sinds juni 2009, waar het vooral wordt gebruikt om virtuele goederen, extra content en upgrades binnen games te kopen. Je kunt bijvoorbeeld een extra racetrack aanschaffen in een racespelletje of extra wapens in een gevechtsgame.

Meer info: Google Blog

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu