De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Honor 8 Android 7.0-update vanaf vandaag beschikbaar

Thomas Haenen
10 februari 2017, 19:05
1 min leestijd
Honor 8 Android 7.0-update vanaf vandaag beschikbaar

Huawei is begonnen met de wereldwijde uitrol van de Honor 8 Android 7.0-update. Bezitters van het toestel worden zo snel mogelijk van de software voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Honor 8 Android 7.0-update

De Honor 8 verscheen in de zomer van 2016, vlak voor de introductie van Android 7.0 Nougat. De fabrikant liet echter al snel weten het toestel van een update te voorzien. Dat heeft even geduurd, maar vanaf vandaag wordt de Honor 8 Android 7.0-update wereldwijd uitgerold. De Honor 6X, die sinds kort in Nederland verkrijgbaar is, krijgt dit voorjaar een update.

Honor 8 Android 7.0-update

Omdat het om een geleidelijke wereldwijde uitrol van de nieuwe software gaat, kan het enkele dagen tot weken duren voordat deze beschikbaar is voor jouw smartphone. Het is nog onduidelijk of de update ook direct in Nederland wordt uitgerold. Je krijgt automatisch een notificatie zodra je aan de beurt bent. Handmatig controleren kan door bij de instellingen naar ‘Systeem-update’ te gaan en vervolgens ‘Controleer op updates’ te kiezen.

Met de update wordt de Honor 8 ook voorzien van EmotionUI 5.0, de nieuwste versie van Huawei’s Android-interface. Deze zit een stuk dichter bij stock Android. Zo is er een app-overzicht aanwezig en worden niet alle apps automatisch op je homescreen gezet. Ook de notificaties, instellingen en andere aspecten van Android zitten nu een stuk dichter bij zoals Google het ontworpen heeft.

Ook beschikt Android 7.0 Nougat over tal van nieuwe functies, zoals een splitscreenmodus. Zo kun je twee apps tegelijk in beeld brengen. Op de achtergrond zijn er daarnaast verbeteringen doorgevoerd die ervoor moeten zorgen dat apps sneller opstarten en soepeler lopen.

Lees het laatste nieuws over Honor

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 8 Dualsim
Honor 8 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu