De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘HTC komt met stock Android-versie One’

Gijs Ettes
24 mei 2013, 10:04
1 min leestijd
‘HTC komt met stock Android-versie One’
htcone

HTC zou net als Samsung met een stock Android-versie van zijn meest recente vlaggenschip willen komen, de HTC One. De zogeheten Google Edition van de One zou vooralsnog alleen in de Verenigde Staten verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Omdat de vraag naar stock Android-toestellen steeds meer toeneemt, overweegt HTC net als Samsung een Google Edition van zijn meest recente vlaggenschip. Dit beweren anonieme bronnen althans tegenover website Geek. De HTC One Google Edition zou met stock Android 4.2.2 komen.

HTC ondersteunt het flashen van custom firmware momenteel al met zijn HTC Dev-programma, waarmee toestellen snel gereed kunnen worden gemaakt voor het installeren van custom firmware zoals Cyanogenmod. De meest verse versie van Android direct op je smartphone krijgen is nog handiger natuurlijk. De anonieme bronnen van Geek beweren echter wel dat de HTC One Google Edition voorlopig alleen in de Verenigde Staten verkocht zal worden.

Samsungs Galaxy S4 met stock Android werd op ontwikkelaarsconferentie Google I/O 2013 aangekondigd en is momenteel vanaf 650 dollar te koop in de Amerikaanse Google Play Store. Of de Galaxy S4 Google Edition naar Nederland komt, is ook nog onbekend en enigszins onwaarschijnlijk. De Nederlandse versie van de Google Play Store verkoopt immers nog geen hardware.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu