HTC verlies eerste ooit sinds beursgang

Gijs Ettes
4 oktober 2013, 8:22
1 min leestijd
HTC verlies eerste ooit sinds beursgang
HTC verlies

Het afgelopen kwartaal heeft HTC voor het eerst sinds de beursgang in 2002 verlies gemaakt. Het HTC verlies pakte met omgerekend 75 miljoen euro zelfs hoger uit dan verwacht: de fabrikant verwachtte aanvankelijk een verlies van niet meer dan omgerekend 45 miljoen euro.

HTC geeft in zijn kwartaalresultaten geen verklaring voor de rode cijfers. Wel voorspelde het bedrijf al in juli dat het in het eerstvolgende kwartaal een verlies zou noteren. De telefoonmaker heeft het duidelijk moeilijk met de harde concurrentie op de mobiele markt, hoewel de HTC One het beter doet dan de vlaggenschipmodellen die HTC vorig jaar uitbracht.

Lees verder na de advertentie.

HTC verlies, Samsung boekt winst

Waar het HTC verlies hoger dan verwacht was, noteerde Samsung de afgelopen drie maanden juist een recordwinst van omgerekend 9,6 miljoen euro. De hoge winst is vooral te danken aan de goedkopere smartphones in de Galaxy-lijn van Samsung die het goed doen in de opkomende markten China, India en het Midden-Oosten. Zo gingen de Samsung Galaxy Mini en Galaxy S3 in het Midden-Oosten vaker over de toonbank dan de relatief dure iPhone 5 en Galaxy S4.

Overigens schat Bloomberg dat Samsung sinds 25 september wereldwijd al 3 miljoen exemplaren van de Galaxy Note 3 heeft verkocht. Daarnaast verwacht de financiële nieuwssite dat de concurrentie op de smartphonemarkt dit kwartaal nog zwaarder wordt dan in voorgaande periodes.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu