De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG heeft nu een eigen ‘security bulletin’ voor updates

Erwin Vogelaar
11 juni 2016, 9:50
2 min leestijd
LG heeft nu een eigen ‘security bulletin’ voor updates

Na Google en Samsung heeft LG nu ook een eigen ‘security bulletin’, voor nieuws over beveiligingsupdates voor de verschillende LG-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

LG security bulletin

Na de schrik van Stagefright vorig jaar, nemen fabrikanten beveiligingsupdates extra serieus. Niet alleen moeten updates zo snel mogelijk naar toestellen uitgerold worden worden, maar ook is er steeds meer openheid over wat deze updates inhouden. Niet langer moeten we het doen met wazige beschrijvingen zoals “verbeterde beveiliging”, maar het is steeds duidelijker welke kwetsbaarheden er aanwezig zijn en hoe deze verholpen worden. Google geeft maandelijks de Android Security Bulletin uit en ook Samsung heeft een website met informatie. Nu doet LG ook mee.

lg security bulletin

In de LG Security Bulletins zal LG regelmatig informatie plaatsen over veiligheidsproblemen voor de LG-producten. “Hoe voorzichtig LG ook is in de ontwikkeling van zijn producten en diensten, zullen we soms veiligheidsproblemen tegenkomen. We verwelkomen betrokkenheid met onze partners, klanten en de beveiligingsonderzoekgemeenschap om de veiligheid van LG’s producten en diensten te verbeteren, om zo de risico’s te verminderen.” In de huidige bulletin van LG zijn items te vinden van de Android Security Bulletin uit mei, die voor LG-toestellen belangrijk zijn.

Hoewel LG de problemen nu wel aangeeft, gaat het leveren van oplossingen nog erg traag. Alleen als je LG-toestel de patch voor deze problemen heeft ontvangen is je toestel beschermd, maar de meeste toestellen hebben deze patch nog niet. Dit komt deels door  de trage ontwikkeling van de patch, maar ook omdat de update eerst nog langs de providers moet. LG werkt ook op andere  vlakken om de beveiliging van zijn toestellen te verbeteren.

Zo heeft het bedrijf een vingerafdrukscanner ontwikkeld die maar 0,03 millimeter groot is en daarom onder het scherm past. Hierdoor is er geen fysieke knop meer nodig, terwijl er geen functionaliteit verloren gaat. Deze nieuwe technologie moet nog voor het eind van dit jaar in smartphones verschijnen.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: LG
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu