De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Lollipop blijft langzaam groeien naar 3,3 procent

Redactie
3 maart 2015, 11:26
1 min leestijd
Android Lollipop blijft langzaam groeien naar 3,3 procent

Het marktaandeel van Android Lollipop blijft langzaam groeien. Begin maart stond de laatste Android-versie op 3,3 procent van alle Android-toestellen

Lees verder na de advertentie.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Android Developer Dashboard, dat elke nieuwe maand wordt geüpdatet. Begin februari stond Android 5.0 nog op 1,6 procent van alle Android-toestellen, waarmee de Android-versie binnen één maand met 1,7 procentpunt is gegroeid.

Deze langzame groei gaat de komende maanden waarschijnlijk explosief toenemen, als nieuwe smartphones als de Samsung Galaxy S6 en HTC One M9 in de verkoop gaat. De meeste nieuwe toestellen worden standaard geleverd met Lollipop.

Lollipop marktaandeel gegroeid

Niet alleen het Lollipop marktaandeel is gegroeid, ook Android 4.4 KitKat is afgelopen maand licht gegroeid van 39,7 naar 40,9 procent. Android Jelly Bean, dat bestaat uit Android 4.1, 4.2 en 4.3, daalde juist van 44,5 naar 42,6 procent. Dit val hoogstwaarschijnlijk te danken aan de recente KitKat-updates die naar veel mobiele apparaten zijn verspreid.

lollipopmaart

Android 4.0 Ice Cream Sandwich, Android 2.3 Gingerbread en Android 2.2 Froyo blijven nog in het overzicht voorkomen, met respectievelijk een aandeel van 5,9, 6,9 en 0,4 procent. Als een Android-versie een aandeel van minder dan 0,1 procent heeft, verdwijnt de versie uit het overzicht.

Oudere Android-versies worden veelal in  armere landen gebruikt, waar mensen vaak oudere smartphones in hun bezit hebben.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu