Mediamagnaat uit Hong Kong neemt aandeel in HTC

Aandeel in HTC Jimmy LaiMediamagnaat Jimmy Lai uit Hong Kong heeft een aandeel in HTC genomen. Lai, die onder andere eigenaar is van de Apple Daily-kranten in Taiwan en Hong Kong, neemt een belang van 2 procent in de telefoonfabrikant.

Volgens zijn woordvoerder ziet Lai groeimogelijkheden voor HTC en vindt hij dat de telefoonmaker ondergewaardeerd wordt. Voor HTC is de kapitaalinjectie goed nieuws; het bedrijf zag zijn omzet de afgelopen tijd dalen en noteerde in het derde kwartaal van dit jaar zelfs een verlies.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Aandeel in HTC redding voor telefoonmaker?

Het aandeel HTC is sinds de piek in april 2011 85 procent in waarde gedaald, zo schrijft The Wall Street Journal. Het aandeel van de Taiwanese telefoonmaker is sinds begin dit jaar zelfs gehalveerd. Mogelijk was dat een reden voor HTC Amerika om 20 procent van het personeel te ontslaan, naar eigen zeggen om het bedrijf te `stroomlijnen en optimaliseren`. Lai ziet echter voldoende perspectief in HTC, getuige het belang dat hij in HTC heeft genomen.

Lees meer over HTC

Hieronder vind je het laatste nieuws omtrent telefoonmaker HTC. Onze bevindingen met het meest recente topmodel van de fabrikant lees je in de HTC One review.

  • Spotlights:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.