Mediamagnaat uit Hong Kong neemt aandeel in HTC

Gijs Ettes
2 november 2013, 11:44
1 min leestijd
Mediamagnaat uit Hong Kong neemt aandeel in HTC
Aandeel in HTC Jimmy Lai

Mediamagnaat Jimmy Lai uit Hong Kong heeft een aandeel in HTC genomen. Lai, die onder andere eigenaar is van de Apple Daily-kranten in Taiwan en Hong Kong, neemt een belang van 2 procent in de telefoonfabrikant.

Volgens zijn woordvoerder ziet Lai groeimogelijkheden voor HTC en vindt hij dat de telefoonmaker ondergewaardeerd wordt. Voor HTC is de kapitaalinjectie goed nieuws; het bedrijf zag zijn omzet de afgelopen tijd dalen en noteerde in het derde kwartaal van dit jaar zelfs een verlies.

Lees verder na de advertentie.

Aandeel in HTC redding voor telefoonmaker?

Het aandeel HTC is sinds de piek in april 2011 85 procent in waarde gedaald, zo schrijft The Wall Street Journal. Het aandeel van de Taiwanese telefoonmaker is sinds begin dit jaar zelfs gehalveerd. Mogelijk was dat een reden voor HTC Amerika om 20 procent van het personeel te ontslaan, naar eigen zeggen om het bedrijf te `stroomlijnen en optimaliseren`. Lai ziet echter voldoende perspectief in HTC, getuige het belang dat hij in HTC heeft genomen.

Lees meer over HTC

Hieronder vind je het laatste nieuws omtrent telefoonmaker HTC. Onze bevindingen met het meest recente topmodel van de fabrikant lees je in de HTC One review.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu