Dit zijn onze 5 Netflix-tips van mei 2017

Erwin Vogelaar
30 mei 2017, 19:11
3 min leestijd
Dit zijn onze 5 Netflix-tips van mei 2017

De temperaturen schieten omhoog, maar dat houdt ons echt niet tegen om een hoop series en films te kijken. Dit zijn onze 5 Netflix-tips van mei 2017.

Lees verder na de advertentie.

Netflix-tips mei 2017

We hebben goed en slecht nieuws deze maand. Om het slechte nieuws maar direct uit de weg te helpen: het derde seizoen van Twin Peaks staat helaas niet op Netflix. De nieuwe afleveringen kijk je alleen via Videoland, maar zijn wel meer dan de moeite waard. Het goede nieuws is dat mei ook een topmaand was voor content op Netflix, met voornamelijk series van de videodienst zelf.

1. Master of None seizoen 2

Acteur Aziz Ansari verraste al met zijn eerste seizoen van Master of None, maar met seizoen twee overtreft hij zichzelf. Het seizoen start opvallend in zwart wit, in Italië en met een hoop pasta. Dat is maar voor korte duur, want al snel vervolgt hoofdpersonage Dev zijn datende leven in de Verenigde Staten. De meest opvallende afleveringen van dit seizoen gaan echter niet over hem. Bijvoorbeeld de aflevering met verhalen over New York is fantastisch, of de aflevering waarin één van zijn vrienden de hoofdrol krijgt. Master of None is van begin tot eind een genot om naar te kijken en staat daarom ferm bovenaan deze lijst. Allore!

https://www.youtube.com/watch?v=H3lbvCcN2o8

Kijk Master of none op Netflix

2. House of Cards seizoen 5

Vooruit, dit is een beetje vals spelen. Aangezien het vijfde seizoen van House of Cards zo laat in de maand verschijnt, hebben we deze nog niet gekeken. Toch is de kwaliteit van de serie tot nu toe zo sterk, dat we het ons niet kunnen voorstellen dat seizoen 5 plots enorm inkakt. Hoewel de realiteit rond het Witte Huis tegenwoordig meer bizar lijkt dan wat er in deze serie gebeurt, zijn Kevin Spacey en Robin Wright zo sterk in hun rollen dat we niet weg kunnen kijken.

Kijk House of Cards op Netflix

3. Arrow seizoen 5

De afgelopen maanden was er elke week een nieuwe aflevering van Arrow te zien op Netflix. Nu is het seizoen voorbij en mag je alles bingen. Na een wat teleurstellende vierde seizoen, knalt dit vijfde seizoen met de Robin Hood-superheld weer van het scherm. Dit komt voornamelijk door een hele goede schurk, die wel pas in de tweede helft van het seizoen echt tot zijn recht komt. Ook ontstaat er een nieuw Team Arrow, wat voor de afwisseling zeer welkom is.

Kijk Arrow op Netflix

4. Sense8 seizoen 2

Fans hebben er lang op moeten wachten, maar het tweede seizoen van de bijzondere Netflix-serie Sense8 is nu in zijn geheel te kijken. De serie volgt een groep van acht mensen die mentaal met elkaar verbonden zijn. Het eerste seizoen was duidelijk een aanloop en moest nog z’n weg vinden, maar de Wachowski’s gaan in het tweede seizoen helemaal los. De personages werken meer samen en komen nieuwe gevaren tegen. Sense8 is deels zo goed, omdat er zoveel chemie tussen de acteurs zit, maar ook de prachtige locaties zijn een genot om naar te kijken. Met dit seizoen onder andere een grote rol voor Amsterdam en het Rijksmuseum.

https://www.youtube.com/watch?v=Xji_NjbcjoE

Kijk Sense8 op Netflix

5. The Keepers

Als je van true crime houdt, dan heb je op Netflix genoeg te kijken. De nieuwste documentaireserie die je gezien moet hebben is The Keepers. De serie gaat over de vijftig jaar oude moord op de jonge non Cathy Cesnik. Een paar vrouwen houdt niet op met het zoeken naar de waarheid over deze zaak. Het resultaat is een fascinerende serie met een aantal zware onderwerpen, zoals of de moord te maken heeft met een misbruikschandaal op de school waar Cesnik les gaf. Fan van Making a Murderer? Dan mag je deze niet missen.

Kijk The Keepers op Netflix

Check ook onze eerdere Netflix-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu