Google Now on Tap laadt een stuk sneller

Erwin Vogelaar
20 maart 2016, 11:41
1 min leestijd
Google Now on Tap laadt een stuk sneller

Heb je al een tijdje geen Google Now on Tap gebruikt? Probeer het dan nog eens, want de dienst werkt inmiddels een stuk sneller.

Lees verder na de advertentie.

Now on Tap laadtijd

Vorig jaar heeft Google tijdens Google I/O Now on Tap geïntroduceerd. Deze functie voorziet je van informatie op basis van wat op je scherm staat. De dienst kijkt naar de tekst en afbeeldingen en gebruikt dit om je extra informatie te geven. Dit is bijvoorbeeld handig als je herinneringen wil instellen, restaurants opvraagt, naar telefoonnummers zoekt of wil weten welke acteurs er in een bepaalde film spelen. Het lijkt er op dat Google de dienst inmiddels een stuk verbeterd heeft.

now on tap laadtijd

De pauze tussen het zoeken en krijgen van informatie duurde voorheen behoorlijk lang, maar Reddit-gebruiker Duxon meldt dat Now on Tap veel sneller is geworden. Waar het voorheen zo’n vijf seconden kon duren tot de informatie getoond werd, werkt de dienst nu al in een enkele seconde. Voor een functie die veel gebruikt wordt is dit een grote verbetering.

In onze eigen tests merken we inderdaad dat Now on Tap lekker vlot laadt. Andere Reddit-gebruikers merken de kortere laadtijd ook op en zeggen de dienst met deze snelheid eindelijk te gaan gebruiken. Now on Tap heeft geen specifieke app-update gekregen, maar dit lijkt niet nodig. De verbeteringen vinden waarschijnlijk aan de serverkant van Google plaats. Je gebruikt Google Now on Tap door de homeknop ingedrukt te houden. De dienst werkt alleen in Android 6.0 (Marshmallow) en als je smartphone op Engels staat.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu